Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC tindrà graus conjunts amb la Universitat de Califòrnia (UC) Irvine

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

large_800px-McGaughHall

 La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Universitat de Califòrnia (UC) Irvine signaran aquest divendres un acord per col·laborar en la creació de graus universitaris conjunts a l’àmbit de les enginyeries, si bé encara no han precisat les característiques d’aquestes titulacions.

  Aquest és un del conjunt de col·laboracions —per valor d’un milió d’euros– que el Govern signarà amb institucions de Califòrnia durant el viatge oficial que realitza des d’aquest dimecres i fins al divendres el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, al costat de rectors de les set universitats públiques catalanes.

  En una trobada informativa, el director general d’Investigació de la Generalitat, Josep Maria Martorell, ha explicat que la visita de la delegació catalana tanca el cercle de viatges en territoris excel·lents en investigació i innovació per aprendre d’ells: Boston i Massachusetts (2012); Israel (2013), i Califòrnia (2014), amb qui Catalunya té una “tradició en col·laboració acadèmica”.

  Les tres àrees del sistema universitari californià que més interessen al Govern són la governança universitària de la UC; la internacionalització de les institucions californianes, i la seva capacitat de transferència tecnològica.

  Martorell ha relatat que la UC és la “millor universitat pública del món” amb un model de deu campus autònoms, una gestió molt descentralitzada i flexibilitat en la contractació de professorat, pel que faran conferències conjuntes sobre governança amb els centres catalans.

Internacionalització amb la UPC

 Sobre la internacionalització, el Govern vol millorar el nombre d’universitaris de grau estrangers, amb iniciatives com la creació del grau conjunt –podria ser un títol conjunt o una doble titulació– que obri l’opció que estudiants catalans acabin els seus estudis a Califòrnia i fomenti l’intercanvi de professorat, aprofitant el nou Campus del Besòs de la Politècnica a partir del curs 2015-16.

 “Hi ha dos o tres graus en col·laboració –amb universitats estrangeres–, però no amb aquest nivell de compromís ni del nivell de la UC”, ha assenyalat Martorell, que ha precisat que està entre les 50 millors universitats del món.

 Per millorar la transferència tecnològica –portar la investigació bàsica al mercat–, acordarà amb la UC Berkeley subvencionar a investigadors de la National Cience Foundation perquè facin formació a investigadors júnior catalans i aquests puguin provar les seves idees al mercat i decidir si crear una empresa, llicenciar el seu producte o bé redirigir la seva investigació.

 Precisament, s’ha fet una prova pilot durant aquest semestre, en què un investigador ha rebut el suport d’un mentor del món privat, i han constat una falta de formació en afany emprenedor, pel que han decidit implantar a la tardor el programa de la UC Berkeley a Catalunya.

 Una altra de les novetats, és la posada en marxa de la primera edició del programa d’afany emprenedor científica Design Health (d-health) a Catalunya, fruit d’un acord entre el programa de Biodesign de la Stanford University amb Biocat i finançament de la Generalitat, en què han col·laborat tres grups multidisciplinaris –de quatre joves cadascun– per desenvolupar dins de l’hospital nous models de negoci hospitalari.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere