Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Convocada la tercera edició del premi Memorial Àlex Seglers / UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

seglerssanroman

Del 30 de maig a l’1 de juliol roman oberta la convocatòria per rebre candidatures al premi Memorial Àlex Seglers, que distingeix persones o entitats que treballen a favor de la convivència i els drets humans. El guardó serveix també per retre homenatge al professor Àlex Seglers (1970-2010).

 Fins a l’1 de juliol es poden presentar candidatures al premi Memorial Àlex Seglers, un reconeixement a la trajectòria de persones o organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència. Alhora, ret homenatge a Seglers (1970-2010), qui va ser professor de la UAB i expert en dret eclesiàstic reconegut internacionalment.

 Aquest guardó, que arriba enguany a la tercera edició, està organitzat per l’Ajuntament de Sabadell amb la col·laboració de la UAB. La candidatura es pot lliurar a qualsevol dels registres de l’Ajuntament. Cal presentar, a més d’un formulari omplert documentació sobre la trajectòria de la persona o entitat proposada i sobre l’aportació concreta que es considera mereixedora del premi.

Els guanyadors rebran un plat artístic elaborat per a l’ocasió per Lluís Clapés i Xavier Oriach, dos artistes sabadellencs. Les obres s’han pogut realitzar gràcies a la coordinació del Museu d’Art de Sabadell i amb la col·laboració de La Fundació Obra Social “la Caixa”.

El jurat del Memorial Àlex Seglers estarà integrat per representants de les entitats organitzadores, experts en matèria de drets humans i representants de la diversitat de creences i conviccions.

L’any passat, va ser premiada Teresa San Román, catedràtica d’Antropologia Social i Cultural de la UAB, “per la seva dedicació personal i acadèmica en relació a la gestió de la diversitat cultural, la construcció de la cohesió social i en la defensa dels drets humans fonamentals”.

Un reconegut especialista en dret eclesiàstic

 Àlex Seglers va ser professor del Departament de Dret Públic i Ciències Historicojurídiques de la UAB i coordinador de l’Àrea de Dret Eclesiàstic. Va dedicar a aquest àmbit d’estudi la seva tasca docent i investigadora.

Es va doctorar en Dret a la UAB amb la tesi doctoral “Llibertat religiosa i Estat autonòmic”. Va realitzar una estada a la Saint Paul University (Canadà) per investigar el multiculturalisme canadenc, i una altra a la Université Paris-Sud XI (França) per estudiar el paper de les confessions religioses en el procés de construcció de la Unió Europea.

Va treballar en l’organització de diverses trobades i congressos sobre temes relacionats amb la llibertat religiosa i el dret eclesiàstic amb la participació tant d’experts i acadèmics com de grups religiosos. Tal és el cas de les jornades “Llibertat religiosa i ciutadania musulmana”, organitzades el 2010. Seglers era també l’autor de set monografies (entre elles, Autogovern i fet religiós i La immigració a Catalunya explicada als joves) i de més d’una cinquantena de treballs publicats a diferents revistes científiques.

A més, va ser assessor jurídic de la Secretaria d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació per al Desenvolupament Humà, del Consell Islàmic Cultural de Catalunya i de l’Associació Sociocultural Ibn Batuta. Va col·laborar també ambForumLIberas.com i amb E-Cristians. ♦

BASES I CONVOCATÒRIA OFICIAL … CLICAR AQUÍ

Fotografia de grup del lliurament del premi Memorial Àlex Seglers 2013, en què va ser distingida Teresa San Román

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere