Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Mariano Barbacid i Alfred Lewis seran investits doctors Honoris Causa per la UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

barba

 Els investigadors Mariano Barbacid Montalbán, descobridor dels oncogens humans, i Alfred Lewis Goldberg, referent a l’estudi del rol de la degradació de les proteïnes en les malalties humanes, seran investits doctors Honoris Causa per la Universitat de Barcelona dijous vinent.

 Segons ha informat la universitat en un comunicat, els dos investigadors seran reconeguts amb aquesta distinció en un acte presidit pel rector, Dídac Ramírez, en el Paranimf de l’Edifici Històric.

El padrí de Barbacid serà el professor del Departament de Ciències Fisiològiques II de la Facultat de Medicina de la UB José Luis Rosa, que exalçarà la figura de l’investigador com un científic de rellevància internacional pioner en l’oncologia molecular.

Apadrinarà Goldberg el catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Biologia Josep Maria Argilés, que s’encarregarà de posar en relleu la tasca investigadora de Goldberg centrada en els mecanismes bioquímics i la regulació fisiològica de la degradació de les proteïnes en les cèl·lules.

Durant l’acte també es lliurarà el XVII Premi Claustre Doctors de la UB, que ha obtingut l’investigador de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) John Jairo Aponte Varon per la tesi ‘Avaluació d’eines per prevenir la malària durant els primers anys de vida’.

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere