Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdL destina 140.000 euros per enfortir el prestigi dels seus estudis oficials

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

logo udl

Comunicació institucional de la reunió del Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL) [25/06/2014] :

 La Universitat de Lleida destinarà enguany 140.000 euros a accions impulsades pels centres propis de la UdL que tinguin per objectiu potenciar el prestigi dels seus graus i màsters, tant a nivell nacional com internacional. Així ho recull el Programa d’accions per a l’impuls del prestigi acadèmic i socials dels estudis oficials de la UdL, aprovat avui pel Consell de Govern. Aquestes accions, que es finançaran en un 25% pels centres i en un 75% per la Universitat, hauran de tenir una incidència efectiva en l’augment de la captació d’estudiants en els diversos estudis oficials de la UdL.

 Les accions que optin a la convocatòria d’aquest Programa han d’anar destinades, entre d’altres, a incorporar professorat no permanent estranger per participar en assignatures; establir títols conjunts o dobles graus o màsters amb altres universitats, preferentment estrangeres; impulsar programes institucionals de treball conjunt amb els centres de batxillerat, cicles formatius de grau superior i altres estudis no universitaris d’educació superior; potenciar nous mètodes d’aprenentatge lligats a les noves tecnologies; integrar la recerca bàsica i aplicada en la docència de grau i de màster; incorporar l’anglès en la docència o concedir ajuts als millors expedients acadèmics per sufragar estades d’alumnat en centres de recerca i institucions de prestigi nacionals i internacionals.

 D’altra banda, el Consell de govern ha donat llum verda a un conjunt de programes de promoció i consolidació de la recerca, impulsats pel vicerectorat de Política Científica i Tecnològica. Aquests programes formen part del desenvolupament del Pla de Recerca de la UdL i tenen un finançament de 109.000€. 

 Segons el vicerector Albert Sorribas, amb aquestes accions “volem incentivar la participació dels centres de recerca en les convocatòries de projectes europeus i fomentar els contactes amb altres centres per explorar accions conjuntes en investigació, a més de potenciar a la difusió de la recerca que es fa a la UdL amb un programa de presentació pública de resultats dels projectes”. També, afegeix Sorribas, es posarà en marxa un programa per ajudar a identificar candidats per al programa ICREA. 

 Altrament, i degut a l’increment a la UdL, els darrers anys, del nombre d’estudiantat, personal docent i no docent d’altres universitats per fer estades de docència, recerca o formació (des d’una setmana a sis mesos), el Consell ha aprovat una normativa del personal visitant a la Universitat de Lleida amb l’objectiu de donar un millor servei a aquestes persones, així com oferir suport als serveis o departaments que els acullen. També, segons la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació, Astrid Ballesta, “es tracta d’incrementar la visibilitat d’aquesta faceta de la internacionalització i mobilitat de la UdL, tant  internament com externament”.♦

Notícia relacionada:

Ordre del dia del Consell de Govern … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere