Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB impulsa un projecte per produir electricitat a partir de les aigües residuals

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

20110617232940-aigues

 La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha impulsat un projecte que permet generar hidrogen per produir electricitat a partir del tractament de les aigües residuals, utilitzant l’element químic com a font d’energia.

 Segons ha informat la UAB el projecte porta per nom Pensar –Producció d’Energia Sostenible a partir d’Aigües Residuals–, i té com a objectiu la producció sostenible d’hidrogen.

 L’aplicació d’aquesta nova tecnologia permetrà a les empreses obtenir més de quatre vegades l’energia que destinen al tractament de les aigües, passant d’un procés consumidor d’energia a un procés amb una producció neta.

 Es calcula que els costos energètics dels sistemes de tractament d’aigües residuals se situen en el 2% de la producció total d’electricitat a Espanya, per la qual cosa el projecte busca minimitzar els costos d’aquest tractament, així com recuperar part de l’energia que s’inverteix.

 El projecte, desenvolupat pel grup de recerca Genocov, del Departament d’Enginyeria Química de la UAB, té el suport de la línia de valorització tecnològica d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere