La UAB impulsa un projecte per produir electricitat a partir de les aigües residuals
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha impulsat un projecte que permet generar hidrogen per produir electricitat a partir del tractament de les aigües residuals, utilitzant l’element químic com a font d’energia.
Segons ha informat la UAB el projecte porta per nom Pensar –Producció d’Energia Sostenible a partir d’Aigües Residuals–, i té com a objectiu la producció sostenible d’hidrogen.
L’aplicació d’aquesta nova tecnologia permetrà a les empreses obtenir més de quatre vegades l’energia que destinen al tractament de les aigües, passant d’un procés consumidor d’energia a un procés amb una producció neta.
Es calcula que els costos energètics dels sistemes de tractament d’aigües residuals se situen en el 2% de la producció total d’electricitat a Espanya, per la qual cosa el projecte busca minimitzar els costos d’aquest tractament, així com recuperar part de l’energia que s’inverteix.
El projecte, desenvolupat pel grup de recerca Genocov, del Departament d’Enginyeria Química de la UAB, té el suport de la línia de valorització tecnològica d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.♦