Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València ha organitzat a Harvard un curs d’astrofotografia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Harvard observatori,0

L’Observatori Astronòmic de la Universitat de València (OAUV) ha organitzat  aquest cap de setmana pasat un curs d’astrofotografia en l’Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, a Boston, Estats Units. Dirigit per l’astrofotògraf Vicent Peris, aquesta és la primera edició d’un curs anual dirigit tant a astrofotògrafs professionals com amateurs.

 La iniciativa aspira a convertir-se en una de les principals concentracions d’aquesta disciplina íntimament lligada a la divulgació científica i per la qual l’OAUV porta apostant ja diversos anys.

 El curs, centrat en temes de processament d’imatge, es va basar en l’ús de les tècniques creades per l’equip de desenvolupament del programari PixInsight, al que Peris pertany. Aquest paquet de programari, desenvolupat a Espanya i dissenyat amb la filosofia de preservar tot el rigor documental de la fotografia astronòmica, s’ha convertit en pocs anys en l’estàndard dins d’aquesta disciplina fotogràfica i està sent utilitzat en diversos projectes científics de gran envergadura.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere