Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Avui homenatge a José Duato i Eugenio Coronado per la Reial Societat Econòmica Valenciana d’Amics del País

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

duato coronado

José Duato i Eugenio Coronado

 

 La Reial Societat Econòmica Valenciana d’Amics del País (RSEAPV) retrà avui dimarts 1 de juliol un homenatge a la ciència i la tecnologia en reconèixer la trajectòria de dos il·lustres investigadors valencians: Eugenio Coronado Miralles i l’excel·lent científic de la Universitat Politècnica de Valencia José Duato Marín.

 Així, reconeixent el treball desenvolupat per tots dos investigadors i socis de l’RSEAPV, aquesta institució valenciana, fundada el 1776, vol homenatjar tots els científics que, amb el seu treball i esforç continuats, contribueixen al progrés de la humanitat, considerant l’enorme deute que aquesta té amb la ciència i la transferència de coneixement.

 L’acte, de lliure accés fins a exhaurir la capacitat del recinte, tindrà lloc a partir de les 19.00 hores a la sala d’actes del Conservatori Professional de Música de València (plaça de Sant Esteve, 3).

 

Duato, un investigador de referència internacional

 El reconeixement a Duato se suma als nombrosos, i d’enorme prestigi internacional, que ha rebut el científic de la UPV, el qual dirigeix el Grup d’Arquitectures Paral·leles (GAP-UPV) i és membre del Departament d’Informàtica de Sistemes i Computadors (DISCA) de l’ETS d’Enginyeria Informàtica de la UPV.

 Considerat un dels principals investigadors de referència mundial en l’àmbit de l’arquitectura de computadors, Duato (Alberic, 1958) és des de 1981 professor de la UPV, on es va doctorar com a enginyer industrial quatre anys més tard, i és catedràtic d’universitat des de 1992.

 Entre la llarga llista dels seus guardons, cal destacar el Premi Jaume I de Noves Tecnologies (2006), el Premi Aritmel a l’enginyer informàtic de l’any (2007), el Premi Sapiens en el XXV aniversari dels estudis d’informàtica a la Comunitat Valenciana, i el Premi Nacional de Recerca Julio Rey Pastor (2009).

 Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, Duato és també autor del llibre Redes de Interconexión: un enfoque de ingeniería, el més citat en el camp de les xarxes d’interconnexió en l’actualitat (més de 2.000 cites). Es tracta d’un manual de referència per als enginyers de disseny de xarxes d’interconnexió de les empreses capdavanteres en el mercat, com ara IBM, Compaq, Intel o Sun Microsystems.

 

Eugenio Coronado, expert en magnetisme molecular

 Per una altra banda, Eugenio Coronado (València, 1959) és catedràtic de química inorgànica a la Universitat de València (UV) i director de l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) i de l’European Institute of Molecular Magnetism.

 Expert en magnetisme molecular, la seua recerca inclou el disseny de molècules imant i de materials magnètics multifuncionals d’interès en espintrònica molecular (tecnologia que cerca manipular l’estat quàntic de les partícules per a l’ús computacional) i computació quàntica. Autor de 480 publicacions científiques citades més de 17.000 vegades, és un dels científics espanyols amb major impacte tant en l’àrea de química com en la de la ciència dels materials.

 Membre de l’Acadèmia Europea i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, Coronado ha rebut els premis nacionals de recerca Rei Juan Carlos I (1997) i Enrique Moles (2009), a més de la Medalla d’Or i el Premi a la Recerca de la Reial Societat Espanyola de Química (2009) i el Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies (2003).

 A escala internacional ha sigut distingit amb una càtedra Van Arkel (2003), amb el premi europeu RSC-RSEQ en Ciències Químiques (2009), amb una Advanced Grant de l’European Research Council (2010) i amb una càtedra Blaise Pascal (2014), creada pel govern francès.

 

Els rectors de la UPV i la UV pronunciaran les laudatio

 El rector de la UPV, Francisco Mora, i el seu homòleg de la UV, Esteban Morcillo, seran els encarregats de pronunciar les laudatio dels dos brillants científics valencians, exemples de la qualitat investigadora de totes dues universitats públiques.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere