Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els 10 finalistes del “Momentum Project” completen a ESADE una formació marcada per la innovació i l’originalitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

esade

Una formació específica en emprenedoria social, un aprofundiment en l’elaboració del pla de creixement i una formació en tècniques de mesurament de l’impacte social i en les noves eines del design thinking són algunes de les àrees específiques de la formació d’ESADE per al “Momentum Project”.

 Els 10 emprenedors participants a la quarta edició del “Momentum Project”  Espanya 2014 conclouen la seva formació a ESADE. Aquests dies, els diferents responsables de les empreses socials rebran classes, consells i experiències de diversos professors d’ESADE i dels mentors designats per acompanyar-los en cada cas, una figura cada vegada més important en la iniciativa que impulsen conjuntament el BBVAESADE i PwC.

 La formació que ESADE ofereix als emprenedors del Momentum Project inclou matèries específiques sobre emprenedoria social, gestió i lideratge, networking i eines per analitzar amb profunditat el model de negoci i per aprofundir en l’elaboració del pla de creixement, i també formació en tècniques de mesurament de l’impacte social i en les noves eines del design thinking i la creativitat.

 Dels 193 projectes que s’hi van presentar inicialment d’arreu d’Espanya, se’n van fer seleccions successives fins que en van quedar 45 a la primera fase, 21 a la segona i, finalment, 10. Aquestes 10 emprenedories socials contribueixen a millorar el medi ambient (el 40 %), a promoure la inclusió sociolaboral (el 40 %) i a garantir la qualitat de vida (el 20 %).

 

El creixement de les empreses socials

 En el marc de la formació als emprenedors socials que s’ofereix aquests dies, aquesta tarda ESADE organitza una sessió per tal d’analitzar les dificultats amb què es troben les empreses socials en el seu procés de creixement, en la qual participants d’edicions anteriors del Momentum Project compartiran les seves experiències.

 Així, Anna Cohí (Momentum 2011), fundadora de Dau; Pau Bach (Momentum 2012), fundador de Batec Mobility, o Francesc Bach (Momentum 2013), fundador de Specialisterne, desvelaran quines han estat les claus per augmentar d’escala els seus negocis, fins i tot en l’àmbit internacional.

 

Cada any, projectes més originals i competitius

 Els emprenedors que han pogut participar en la formació d’ESADE provenen de diversos punts de la geografia espanyola: 4 de Catalunya, 2 del País Basc i 1 de Madrid, Galícia, Andalusia i Castella-Lleó.

– Bioservice (Bilbao), una iniciativa orientada a la recollida de residus electrònics, amb el 95 % de persones discapacitades a la plantilla.

– Concepto Industrial (Pontevedra), que fabrica un tipus de vidre que té un impacte ambiental mínim.

– CoShop (Barcelona), un model col•laboratiu que agrupa dissenyadors de productes 100 % locals i que és exportable a d’altres ciutats espanyoles.

– Fundación Pharos (Cadis), un projecte orientat a persones amb addiccions.

– Huertos de Soria (Soria), que es dedica al conreu de productes hortofructícoles i a la seva comercialització facilitant la inclusió de malalts mentals.

– Inithealth (Bilbao), una plataforma de serveis orientada a la gestió personalitzada de la salut.

– Mass Factory (Barcelona), que es dedica a la venda de serveis de suport a la mobilitat.

– MyLife (Barcelona), un programa d’aprenentatge per a persones amb discapacitat intel•lectual que els permet adquirir independència.

– SielBleu (Barcelona), que ofereix cursos d’activitat física a persones grans i també serveis d’acompanyament i prevenció.

– Soulem (Madrid), una iniciativa dedicada a la fabricació de pantalles de llums per al sector de l’hostaleria, centrada en les dones i les seves famílies desfavorides.

 La tercera i última fase de la formació del Momentum Project es farà al campus de BBVA  el setembre.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere