Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Milloren la productivitat dels tallers de reinserció de Quatre Camins amb un sistema japonès / UPC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

upc

 L’estudiant de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Héctor Gómez ha proposat millores en el sistema de producció dels tallers de reinserció del centre penitenciari barceloní de Quatre Camins amb els principis de ‘lean manufacturing’, propis del sistema japonès de producció.

 El treball, que forma part del projecte final de carrera de Gómez, ha permès millorar la productivitat i la qualitat del producte mitjançant un conveni amb el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (Cire), ha informat aquest dilluns la UPC en un comunicat.

 Es tracta de la primera vegada que es realitza un estudi de la productivitat i de la qualitat en un entorn de treball en el qual es contradiuen els principis de l’organització de la producció: el temps i el nombre d’operaris, variables utilitzades habitualment per millorar la productivitat, no són rellevants en un taller de treball de reinserció d’un centre penitenciari.

 Els tallers productius del Cire estan basats en un model de gestió propi que conjuga el trinomi FOI –formació-feina-inserció–, amb l’objectiu de garantir la reinserció soci-laboral de les persones sotmeses a mida judicial.

 Prioritàriament, es valora la formació per a la feina, la professionalització dels interns que intervenen en els processos productius o la màxima ocupació: aquests valors, tot i això, no corresponen en la seva totalitat als paràmetres organitzatius de la producció d’una empresa convencional.

 Els productes que es manufacturen en els tallers de Quatre Camins són bàsicament components elèctrics i mecànics per a la indústria automobilística.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere