Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Sant Cugat (Barcelona) tindrà la primera biblioteca amb LivingLab de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

sant cugat

 Sant Cugat del Vallès tindrà a partir de l’any que ve la primera biblioteca amb LivingLab de Catalunya, un laboratori amb experiments i aplicacions tecnològics que els usuaris podran posar a prova.

 Es tracta de la nova biblioteca de Volpelleres, que es dirà Miquel Batllori i que neix de la col·laboració entre els veïns d’aquest barri de la ciutat, l’Ajuntament de Sant Cugat, el Centre de Visió per Computador (CVC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Diputació de Barcelona.

 “Es tracta d’un equipament únic que tindrà 100 metres quadrats dedicats a l’experimentació”, ha assegurat Fernando Vilariño, del Centre de Visió per Computador de la UAB, que ha explicat que s’instal·laran prototips perquè els usuaris puguin provar-los que s’aniran renovant periòdicament

 “La idea és semblant al que podem trobar a CosmoCaixa”, ha explicat Vilariño, que ha assegurat que la intenció és traslladar la investigació que es desenvolupa al CVC de la UAB a aquest espai per definir com han de ser els serveis digitals de la biblioteca del futur.

 Així, a mesura que un experiment funcioni i es pugui incorporar al dia a dia de l’equipament, serà substituït per un altre: “Una de les innovacions que volem incloure és un traductor automàtic de paraules per a aquelles persones que llegeixen en altres idiomes”, ha comentat el científic, que ha indicat que s’utilitzarà un projector per augmentar llibres físics.

 Una altra de les propostes que s’implementaran és el projecte ‘Our Shared Escenari’, un experiment mitjançant el qual els nens podran dibuixar personatges que cobraran vida en un moment del conte molt peculiar i gràcies a un innovador dispositiu tecnològic.

 Està previst que aquest LivingLab estigui obert a empreses que vulguin provar els seus productes, i finançar d’aquesta manera el laboratori.

 La nova instal·lació tindrà 850 metres quadrats on es podran recopilar fins a 18.000 documents, disposarà de 90 punts de lectura, estarà oberta 35 hores a la setmana i inclourà una àrea infantil de 130 metres quadrats.

 El pressupost d’aquesta instal·lació serà de 2,5 milions d’euros, dels quals un milió correspon al cost del local, que és de l’empresa municipal Promusa i que ja està construït, i un altre milió l’aportarà la Diputació de Barcelona per adaptar el local i integrar el sistema informàtic a la xarxa de biblioteques.

 A més, l’Ajuntament també aportarà 316.000 euros per finançar el mobiliari i equipar l’espai, i l’Àrea Metropolitana 200.000 euros.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere