Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Joan Massagué creu que abans del 2050 el càncer estarà controlat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20140701134955_260

 L’investigador català Joan Massagué considera que “abans del 2050” el càncer estarà tan controlat com ho estan ara les infeccions.

 Així ho ha assegurat aquest dimarts Massagué a Santander, on serà l’encarregat d’impartir la conferència inaugural dels cursos d’estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), que es desenvoluparà amb el títol ‘Ciència i càncer: conquistar la metàstasi’.

 Segons ha avançat en declaracions als mitjans de comunicació pocs minuts abans, amb la seva ponència intentarà “posar al dia” el públic sobre la situació actual de la investigació sobre el càncer i la metàstasi per explicar el rumb, el camí avançat i el que queda per recórrer.

 Massagué ha afirmat que cada vegada s’entén més la biologia del problema de la metàstasi del càncer, i ha assenyalat que el pla per tallar aquesta malaltia és no només comptant amb els medicaments més nous que estan sortint, sinó amb altres que ataquin allò que permet que les cèl·lules disseminades del càncer resisteixin en òrgans vitals, la metàstasi, que és, segons ha assenyalat, la que provoca el 90% de les morts per càncer.

 Aquest investigador ha apuntat que avui el 60% dels casos de càncer es curen i creu que es pot portar al mateix nivell de control que s’ha arribat amb les infeccions, que avui en dia se segueixen produint, fins i tot provoquen la mort de moltes persones però que són normals i que es poden tractar, quan fa segles eren quelcom tan fosc com el càncer ho va ser al segle XX.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere