Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Comissió Europea presenta un seguit de mesures per protegir i fer respectar arreu els drets de propietat intel•lectual

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

sello-patentado-de-propiedad-intelectual

 La Comissió Europea ha adoptat avui dos comunicacions: un pla d’acció per fer front a les infraccions dels drets de propietat intel·lectual dins de la UE i una estratègia per protegir i fer aplicar els drets de propietat intel·lectual (DPI) a nivell internacional.

 El pla d’acció de la UE inclou un seguit de mesures per centrar en les infraccions comercials la política destinada a fer respectar els DPI europeus i poder seguir la pista dels diners estafats. Per la seva banda, l’estratègia de la UE a nivell internacional consistirà a fer un estudi de l’evolució recent del mercat i a proposar mesures per millorar les eines de què disposa actualment la Comissió per millorar la normativa, fer respectar els DPI a nivell internacional i aturar el comerç dels articles que vulnerin els DPI.

 Segons ha declarat avui el Comissari de Mercat Interior i Serveis, Michel Barnier, «l’adopció d’aquest pla d’acció posa de manifest la manera en què volem reorientar la nostra política per fer respectar pel sector privat els drets de propietat intel·lectual europeus. En lloc de sancionar les persones que hagin vulnerat els nostres drets de propietat intel·lectual, l’estratègia que ara ens proposem d’adoptar és seguir la pista dels diners estafats a fi i efecte de privar els infractors dels seus ingressos».

 Segons ha declarat també avui el Comissari de Comerç, Karel de Gucht, «les nostres empreses i els seus creadors i inventors han de ser degudament recompensats pels seus esforços creatius i innovadors. Per això i per mantenir els incentius que fomenten la innovació i la creativitat, hem de continuar col·laborant amb els nostres socis internacionals per millorar la normativa i fer-la respectar. Estem disposats a adaptar la nostra política al nivell de desenvolupament dels nostres socis comercials, però volem fer ressaltar l’impacte positiu que el respecte de la propietat intel·lectual pot tenir en el creixement, en la creació de llocs de treball i en la protecció dels consumidors».

 Finalment, segons el Comissari Europeu de Fiscalitat, Unió Duanera, Auditoria i Lluita contra el Frau, Algirdas Šemeta, «el respecte dels DPI s’ha de basar en una estreta col·laboració entre els cossos policials i entre aquests i les empreses. Això és fonamental tant dins del territori de la UE, com a nivell internacional. Aquest enfocament multilateral és tot un repte, però és l’única manera de garantir una protecció adequada de la propietat intel·lectual dins de la UE i a nivell internacional.»

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere