Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Barcelona reunirà més de 400 experts en memòria oral / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

gente

 Barcelona reunirà del 9 al 12 de juliol més de 400 investigadors de la memòria oral al XVIII Congrés Internacional d’Història Oral ‘Poder i democràcia: les múltiples veus de la història oral’, en una de les trobades internacionals de referència d’especialistes a utilitzar fonts orals com a mitjà d’investigació.

 Segons ha informat aquest dijous la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya en un comunicat, el congrés tindrà lloc a la Universitat de Barcelona (UB), que organitza la trobada al costat de la Conselleria de Cultura; el Memorial Democràtic, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Institut Ramon Muntaner, i la revista Història, Antropologia i Fonts Orals.

 A la trobada s’abordarà el paper dels arxius en el tractament i la difusió de les fonts orals, les noves maneres d’acostar les entrevistes a públics amplis o els punts de confluència entre les fonts orals i el patrimoni cultural.

 En aquesta edició hi haurà 405 comunicacions d’especialistes de 45 països, i es realitzaran 90 taules de debat i cinc sessions plenàries, a més de disposar de la participació d’especialistes de renom com l’historiador del Senat dels Estats Units Donald A.Ritchie, i el professor de la Università degli Studi di Roma ‘La Sapienza’ Alessandro Portelli.

 El congrés també tindrà la reunió bianual de l’Associació Internacional d’Història Oral (Ioha), que oferirà un conjunt de màster classes el 8 de juliol, a càrrec del director de l’Institut for History and Biography Alexander Von Plato, i de l’experta del Center for Public History Indira Chowdhury.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere