Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Salvador Aznar, Premi Banc Sabadell per la seva investigació en cèl•lules mare i càncer / IRBBarcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

savador aznar

 L’investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona Salvador Aznar (Canadà, 1975) ha guanyat el IX Premi Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica per la seva aportació al camp de les cèl·lules mare i la seva implicació en l’envelliment i el càncer, segons ha informat la Fundació Banc Sabadell en un comunicat.

 Aznar va ser seleccionat pel jurat d’entre 65 candidatures, i a l’acte de lliurament del guardó, que s’ha produït aquest dimarts a Barcelona, ha agraït el “suport d’institucions com el Banc Sabadell per ajudar que els investigadors puguin avançar en els seus projectes en un moment en què són de gran importància”.

 El president de l’entitat bancària, Josep Oliu, ha lliurat el premi, dotat amb 50.000 euros, i ha exalçat “la tenacitat, voluntat i passió” amb la qual científics com Aznar desenvolupen la seva feina.

 Aznar és investigador principal del laboratori Cèl·lules Mare i Càncer de l’IRB des del 2013: “Malgrat ser un investigador jove, ja té una trajectòria professional admirable”, ha subratllat el president del jurat, Carlos López-Otín.

 Llicenciat en Bioquímica per la universitat Mcgill a Mont-real i doctorat a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de la Universitat Autònoma de Madrid, Aznar centra la seva investigació a identificar els mecanismes moleculars que permeten el correcte funcionament de les cèl·lules troncals adultes i com influeixen en l’aparició de tumors.

 També ha estudiat com es regeneren els teixits humans, per què envelleixen i per què desenvolupen tumors amb el temps, sobretot a la pell i la mucosa oral, que representen el segon i cinquè tipus de càncer més comú en societats industrialitzades.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere