Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

12 centres internacionals fan un projecte per mitigar el dolor després d’una amputació / UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

u6wtu

 12 centres d’investigació internacionals estan elaborant un projecte europeu per mitigar el dolor que apareix després d’una amputació en el qual participa la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), segons ha informat aquest divendres el centre en un comunicat.

 El projecte ‘Epione. Natural sensory feedback for phantom limb pain modulation and therapy’ rebrà un finançament de sis milions d’euros del setè Programa Marc per buscar “solucions tecnològiques” que alleugereixin el dolor de l’anomenat membre fantasma, una molèstia que perceben com si tinguessin encara aquesta part del cos.

 Un dels objectius del projecte és conèixer quins són els mecanismes que provoquen aquesta sensació de dolor, que encara no estan descrits de manera clara, si bé alguns investigadors ja han apuntat que podria ser la reorganització de l’escorça, l’àrea del cervell relacionada amb el control de les extremitats.

 En deixar de rebre estímuls el membre amputat, l’àrea de l’escorça corresponent és enviada a les àrees adjacents i apareix el dolor, per la qual cosa els científics sostenen que proporcionar estímuls substitutius pot ser una bona estratègia per mitigar-lo.

 El projecte busca desenvolupar dispositius capaços de proporcionar estímuls sensitius des dels nervis de l’extremitat amputada a les zones del cervell amb el membre amputat, perquè es converteixin en una “solució definitiva, permanent, invisible i acceptable des del punt de vista cosmètic”.

 Els centres participants són la Universitat d’Aalborg (Dinamarca) –líder del projecte–; l’Hospital Universitari d’Aalborg; la Universita’ Cattolica del Sacre Cuore (Itàlia); el Centre Hospitalier Universitaire Vaudois (Suïssa); l’Albert Ludwigs Universität Freibug (Alemanya); el Laboratoire d’Informatique de Robotique et de Microelectronique de Montpeller (França); la École Polytechnique Fédérale de Lausanne (Suïssa); la Lund University (Suècia); la Indiana University-Purdue University (EUA), i l’empresa Novosense AB (Suècia), responsable de l’explotació del projecte.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere