Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les universitats públiques valencianes, juntes en la promoció de l’esperit emprenedor

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

escoles estiu uv web

En el marc del Campus Emprenedor Innovador de la Generalitat Valenciana, les cinc universitats públiques valencianes (la Universitat de València, la Universitat Miguel Hernández, la Universitat Jaume I, la Universitat d’Alacant i la Universitat Politècnica de València) han inaugurat la primera Xarxa d’Escoles d’Estiu per a Professors Motivadors de l’Esperit Emprenedor de la Comunitat Valenciana.

 La xarxa té com a principal objectiu fomentar l’esperit emprenedor entre els professors perquè puguen motivar als seus estudiants en les aules. 

 En el marc d’aquesta inauguració, presidida pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Maximo Buch, han intervingut els rectors i màxims responsables de les universitats participants a través de videoconferència.

 Durant l’acte, el rector de la Universitat de València ha destacat el compromís de les universitats públiques valencianes amb la innovació i el empreniment i ha recordat la importància que el sistema universitari valencià treballa amb les empreses. «L’esperit emprenedor ha d’impregnar-se en les aules i cal visualitzar-ho en un context més ampli amb la principal finalitat de fomentar i mantenir les relaciones universitat-empresa», ha subratllat Esteban Morcillo. 

 En aquesta mateixa línia, el conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, ha remarcat la importància d’explicar en les empreses amb personal format en la Universitat. «Necessitem que les empreses les dirigisquen persones amb formació i esperit crític i açò ho dóna la Universitat», ha indicat Buch. En l’actualitat, el 59 per cent dels directius professionals són universitaris preparats, una xifra baixa, com ha comentat el conseller que ha subratllat, al seu torn, que la societat «necessita universitaris que vulguen ser emprenedors perquè les empreses del futur puguen comptar amb personal preparat i amb esperit crític». 

Inaugurada la VI Escola d’Estiu en la Universitat de València

 En el marc d’aquesta xarxa, la Universitat de València, a través de la seua Fundació Universitat-Empresa (ADEIT) ha començat la sisena edició de l’Escola d’Estiu per a Professors Motivadors de l’Esperit Emprenedor. Aquesta escola ha començat amb la conferència ‘La motivació de l’esperit emprenedor en l’aula’ a càrrec de l’empresari i consultor Marcos Eguiguren i presentada per la vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la Universitat de València.

 A través d’aquesta escola, 26 professors rebran formació orientada a l’obtenció de coneixements sobre esperit emprenedor amb l’objectiu que puguen traslladar aquestes eines als seus estudiants en les aules. En les cinc primeres edicions han participat en l’Escola d’Estiu un total de 123 professors universitaris, dels quals 93 pertanyien a la Universitat de València i 30 a altres universitats, tant espanyoles com d’altres països.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere