Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cerimònia de graduació dels primers “Graduats en Medicina” de la Universitat Internacional de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Valentí Fuster

 El reconegut cardiòleg Valentí Fuster va apadrinar dissabte la primera promoció de graduats en Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

 Fuster, director de l’Institut Cardiovascular del prestigiós Hospital Mount Sinai de Nova York, president del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars de Madrid, i doctor honoris causa per la UIC (2010), va impartir una lliçó magistral titulada “The power of the resilience o el poder d’adaptació als canvis i situacions”. Va centrar el seu discurs en tres aspectes que ja va esmentar amb motiu del seu doctorat honoris causa a la UIC: “Conducta, cor i ment”, i va animar els alumnes a ser “metges amb cap i cor”.

 Fuster, que en el pla divulgatiu manté un gran interès per ajudar a la difusió de la ciència a Espanya, ha viatjat expressament des de Nova York a Barcelona per felicitar els primers 65 graduats en Medicina de la UIC, titulació que va començar el seu camí el curs 2008-2009 i que va convertir la UIC en la primera universitat privada que impartia Medicina a Catalunya.

 L’acte de graduació va ser presidit pel conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr Boi Ruiz, que en primer lloc felicitar els alumnes i els va recordar que sempre seran metges facin el que facin, i els va recordar la importància de “servir a les persones” amb valors com la “solidaritat” i la “empatia”.

 També va tenir unes paraules cap als graduats la vicedegana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, la Dra Marta Elorduy, qui així mateix va agrair a les famílies tot el seu esforç i suport.

 Després dels discursos, va tenir lloc el lliurament de diplomes, i tot seguit els graduats van llegir drets el jurament hipocràtic, acompanyats pel professor Miguel Ángel Carrasco, padrí escollit pels alumnes d’entre tots els seus professors. Un vídeo realitzat pels alumnes va posar la nota emotiva al solemne acte.

 El tancament de l’acte va anar a càrrec del degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Albert Balaguer, que va explicar com es va gestar el grau de Medicina, que “pretén contribuir a formar metges ben preparats en l’aspecte tècnic, però sabent que el centre del seu treball són els pacients, persones que els necessiten “. A més, el Dr Balaguer va recordar als alumnes que sempre tindran el que va denominar “el privilegi del servei”.

 L’acte va comptar amb la presència de representants dels hospitals i centres mèdics amb els quals la UIC té conveni: Fundació Althaia de Manresa (hospital universitari), Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (hospital universitari), IDCSalud Hospital General de Catalunya (hospital associat ) i Hospital Quirón de Barcelona (hospital associat).♦

Foto de grupo

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere