Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova Càtedra Innovació Clínica a la UPV

Notícia anterior
Notícia posterior

GRAN iphone-mhealth

La UPV i la Innomedyx creen una càtedra per a impulsar l’estudi biomèdic per a la seua aplicació clínica en medicina genòmica i personalitzada

 El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i la directora general d’Innomedyx Knowledge In Action, Rosa Valenzuela, han signat l’acord de col·laboració que formalitza la Càtedra d’Empresa Innovació Clínica, que tindrà una durada inicial de dos anys i un dels principals objectius de la qual és impulsar l’estudi en l’àmbit biomèdic per a l’aplicació clínica en medicina genòmica i personalitzada.

 Adscrita al Centre de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) -unitat mixta entre la UPV i la Universitat de València (UV) dirigida per Ramón Martínez, catedràtic del Departament de Química de la UPV-, la Càtedra col·laborarà també en el disseny i la impartició de programes de formació permanent, organitzarà jornades de divulgació tecnològica i cooperarà en projectes de recerca.

 A més, està previst que puga convocar beques predoctorals i postdoctorals; premis a projectes de fi de carrera, i seminaris i tallers dirigits als estudiants universitaris.

 

Del laboratori a l’entorn clínic

 Rosa Valenzuela, directora general d’Innomedyx Knowledge, ha afirmat que el seu objectiu és “treballar en projectes que permeten fer la translació del laboratori a l’entorn clínic. Innomedyx té tres línies de negoci: la innovació en gestió sanitària, la innovació en atenció hospitalària i la biomedicina. La nostra intenció és que la Càtedra ens ajude a generar serveis de valor afegit perquè finalment la ciència arribe al mercat”.

 Creada a l’inici de l’any, l’empresa valenciana potencia la cooperació científica entre grups de recerca multidisciplinaris; entre aquests i les empreses biotecnològiques, i de tots aquests amb l’entorn clínic. Innomedyx treballa per a individualitzar les fases de prevenció, diagnòstic i tractament de malalties, així com la seua integració en la història de salut del pacient.

 

Convergència entre les enginyeries i les ciències de la salut

 Per la seua banda, el rector Francisco Mora ha comentat que “a Espanya, és coneguda la dificultat que tenen les empreses per a acostar-se a la recerca que realitzem les entitats públiques. Nosaltres fa anys que treballem per a invertir aquesta situació. Volem crear, amb recerca i transferència, un teixit productiu de qualitat a València”.

 A més, el rector de la UPV ha destacat que “en els últims anys, s’està veient una interessant convergència entre les ciències de la salut i les enginyeries. Molts centres de referència comencen a utilitzar l’enginyeria per a solucionar problemes de laboratori. I aprecien la formació i el rol de l’enginyer com a coordinador d’equips de professionals molt especialitzats en àmbits com ara el de la medicina”.

 

Amb el suport d’Altersalus

 La Càtedra compta amb el suport del consorci català Altersalus, un grup empresarial creat el 2008 que reuneix més de 400 professionals. Altersalus està especialitzat en l’atenció al pacient a través dels serveis sanitaris accessibles.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere