Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El curt ‘Hágase la masa’, de professors de la Universitat, premiat en Ciència en Acció / UV

Notícia anterior
Notícia posterior

UV masa web copia,2

El curt titulat ‘Hágase la masa’, de Javier Díez i Vicent J. Martínez, de la Universitat de València, ha obtingut el primer Premi (ex aequo) de Curts Científics que concedeix Ciència en Acció. Aquest treball ja va ser guardonat amb el premi de divulgació de CPAN.

 Ciència en Acció és un programa dirigit a estudiants, professors, investigadors i divulgadors de la comunitat científica, en qualsevol de les seues disciplines, que el seu objectiu és promoure la divulgació de la ciència mitjançant iniciatives innovadores. Col•laboren societats científiques, instituts, la UNED i el CSIC.

 El jurat ha destacat la validesa d’aquest vídeo per a explicar “de forma senzilla la troballa més important en la Física fonamental en les últimes dècades: el descobriment del bosó de Higgs”. Es valora la qualitat de la producció i realització com del guió, que ha comptat amb l’assessorament de reconeguts investigadors espanyols en física de partícules.

 El vídeo ha sigut dirigit per Javier Díez a partir d’una iniciativa de la pàgina web Conec, dirigida per Vicent Martínez (Observatori Astronòmic Universitat de València) i associada a la COSCE. Javier Díez és el director de diversos documentals divulgatius, entre ells ‘ALHAMBRA Survey’ (2012) i ‘L’univers invisible’, premi CPAN en 2011.♦

 

El vídeo premiat pot visualitzar-se a https://www.youtube.com/watch?v=trN6IeMLv3o 

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere