Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Demanen els mateixos recursos per l’Alzheimer que pel càncer / IRB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 alzhaimer

 Experts mundials han reclamat dedicar a l’abordatge de l'”epidèmia” de l’Alzheimer els mateixos recursos que actualment es destinen a la lluita contra el càncer.

 Ho han demanat el científic de la Universitat de Cambdrige Christopher Dobson, la neuròloga de l’Hospital General de Massachusetts Teresa Gómez-Isla i l’experta de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona Natàlia Carulla.

 Els tres participen des d’aquest dimecres fins al divendres a la Conferència Barcelona Biomed sobre Alzheimer i beta amiloide, organitzada per l’IRB i la Fundació BBVA a la seu barcelonina de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), en què aprofundiran al costat de 160 científics internacionals més en els reptes d’una malaltia que afecta 40 milions de persones al món –600.000 a Espanya i 112.000 a Catalunya.

 Han coincidit a alertar que el 2050 s’hauran més que triplicat les persones que pateixen aquesta malaltia, “fortament associada a l’edat i que s’erigirà com la plaga del segle XXI”, tenint en compte el progressiu envelliment de la població, cosa per la qual no s’estan destinant prou recursos econòmics i humans –la inversió en càncer és actualment deu vegades superior a la de l’Alzheimer.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere