Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Dormity.com i el Parc de Recerca UAB ideen solucions innovadores per al descans

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

sueno

· Amb la implementació d’un  projecte que combina la visió per computador, l’electrònica i la fisioteràpia, Dormity.com preveu fabricar anualment 20.000 matalassos personalitzats. 

· El projecte tindrà una durada d’un any i mig, està pressupostat en 200.000 euros i hi participaran dos centres d’investigació: el Servei Universitari de Recerca en Fisioteràpia (SURF) de l’Escola Universitària Gimbernat i el Centre de Visió per Computador (CVC).

· Dormity.com va ser guardonada ahir al vespre amb el Premi PIMEC al comerç més competitiu 2013.

 L’empresa catalana dedicada a la fabricació i venda d’articles per al descans Dormity.com treballa amb el Parc de Recerca UAB per engegar un projecte d’investigació i desenvolupament que combina la visió per computador, l’electrònica i la fisioteràpia amb l’objectiu d’obtenir un sistema informàtic que li permetrà dissenyar i fabricar matalassos personalitzats per als seus clients. 

 Concretament, el projecte consisteix en dissenyar un sistema que, a partir de l’anàlisi antropomètric de la persona obtinguda a través d’una manta amb sensors de pressió, permeti a l’empresa recomanar el matalàs que faciliti un millor descans i el no agreujament d’algunes de les patologies físiques lleus més comunes. 

 El projecte tindrà una durada d’un any i mig i en l’estudi clínic participaran una mostra de dos-cents pacients. La primera fase anirà a càrrec del Servei Universitari de Recerca en Fisioteràpia (SURF) i consisteix en l’estudi de casos clínics sobre diferents col·lectius de persones que en permetrà determinar diferents categories, en funció d’alçada, pes, distància entre espatlles, malucs, sacre, talons, etc., i associar-les a una tipologia de matalàs. Així, s’establiran els criteris i paràmetres que s’hauran de considerar per a la recomanació posterior del matalàs adient.

 El grup d’anàlisi del comportament humà liderat pel Dr. Sergio Escalera del Centre de Visió per Computador (CVC) desenvoluparà la següent fase, que consistirà en el disseny d’un software que, a partir de mapes de pressions dels individus, recomani d’una manera automàtica el tipus de matalàs ideal per al client. 

 Per a David Sánchez, propietari de Dormity.com, “aquest és un projecte pioner i únic, i ens fa molta il·lusió perquè ens permetrà obtenir un manual de com dissenyar el matalàs ideal en funció dels col·lectius estudiats, garantint així el millor descans per a cada persona.” 

 Paral·lelament, Dormity.com està treballant ja en la planta de producció on fabricarà aquests matalassos personalitzats amb l’última tecnologia del sector. La nova fàbrica estarà ubicada al polígon Can Jardí de Rubí i suposarà una inversió total d’1’8 milions d’euros. En total, Dormity.com disposarà d’una superfície total de 5.000 m2 destinats a la producció de matalassos i tapisseria per a subministrar exclusivament a les seves botigues.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere