Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Experts internacionals participen a la UdL en una trobada sobre desenvolupament

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images

 Optimitzar les energies renovables a les illes del Pacífic – actualment massa depenents dels combustibles fòssils-, millorar la distribució de les reserves de sang als hospitals de Tailàndia, incrementar la participació a les comunitats rurals de Tanzània o planificar el transport públic a la Xina. Aquests són alguns dels projectes que es posaran sobre la taula demà i divendres a la Universitat de Lleida (UdL), en el marc de la Conferència Internacional d’Investigació Operativa en Països en Desenvolupament. Hi participen una vintena d’experts en models de decisió per resoldre problemes reals. Provenen dels àmbits de l’enginyeria i les matemàtiques.

 La Federació Internacional de Societats de Recerca Operativa (IFORS), amb 30.000 membres arreu del món, i el Grup Europeu de Recerca Operativa per al Desenvolupament (EWG ORD) impulsen aquesta trobada, que té com a objectiu millorar la col•laboració dels investigadors per “aconseguir canvis significatius que ajudin els països en vies de desenvolupament”, segons destaquen els organitzadors. A la UdL es donaran cita especialistes d’Espanya, el Regne Unit, Eslovàquia, els Estats Units, Mèxic, Argentina, Xile, Perú, Austràlia, Nova Zelanda, Turquia, Xina i l’Índia.

 La Universitat de Lleida desenvolupa una aplicació informàtica per millorar el sistema agrari de la comunitat indígena d’Huapra, als Andes del Perú. Es tracta d’un projecte de cooperació amb la Universitat Nacional Santiago Antúnez de Mayolo, liderat pel professor de la UdL Lluís Miquel Pla, que també coordina aquesta Conferència Internacional.♦

 

Programa íntegra de la Conferència … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere