Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Una ‘start-up’ catalana porta la seva il•luminació intel•ligent a la National Gallery de Londres

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

baixa

 L’empresa catalana Ledmotive Technologies, sorgida de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (Irec), ha proporcionat la seva tecnologia patentada d’il·luminació LED intel·ligent a l’exposició de la National Gallery ‘Making Colour’.

 Segons ha informat aquest dimarts l’Irec en un comunicat, l’exposició inclou un experiment científic interactiu en què els visitants podran experimentar la seva capacitat de percebre els colors sota diferents condicions d’il·luminació i mostrar les seves preferències mitjançant un comandament electrònic.

 Ledmotive aporta les seves lluminàries per crear una àmplia gamma de condicions lumíniques naturals o artificials amb l’objectiu de respondre a la pregunta de com i per què veiem el que veiem i quins són els mecanismes que ens permeten percebre un o un altre color.

 Els resultats d’aquest experiment seran analitzats per la professora en neurociència de la Universitat de Newcastle i membre del Consell científic de la National Gallery, Anya Hurlbert.

 La font d’il·luminació que ofereix Ledmotive permet il·luminar les obres d’art amb diferents patrons: utilitzar exactament la mateixa llum sota la qual l’artista va concebre la seva obra, exalçar els colors de certs pigments danyats amb el pas del temps sense perjudicar-los i, en general, utilitzar la llum d’una forma totalment personalitzada.

 També és d’utilitat per als àmbits de la salut, el màrqueting sensorial, l’agricultura, el residencial i la investigació, exemplifiquen els seus impulsors.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere