Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Societat Catalana de Física convoca el primer Concurs d’imatges de física «Any Internacional de la Llum»

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

!

 En les darreres dècades, la llum ha anat guanyant cada vegada un paper més i més rellevant en el dia a dia de tots nosaltres, des de la llum làser que ens permet escoltar la música d’un CD, a les microones amb què escalfem la llet al matí. Així mateix, en el camp de la recerca científica, la llum en tot el seu espectre ens permet entendre des del mecanisme de les reaccions químiques, a l’estructura de les proteïnes, fins a observar l’univers en instants ben propers al seu naixement.

 Arran d’aquests fets, el 20 de desembre de 2013 l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l’any 2015 Any Internacional de la llum i les tecnologies basades en la llum. El propòsit d’aquesta declaració és transmetre a  la societat la rellevància de la ciència i les tecnologies basades en la llum, en la qualitat de vida de les persones, així com en el desenvolupament sostenible, arreu del món, i commemorar un seguit d’efemèrides importants en la història de la comprensió de la llum, des de l’antiguitat fins al segle XXI.

 La Societat Catalana de Física, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, vol unir-se en aquesta celebració convocant el Concurs d’imatges de física «Any Internacional de la Llum», amb l’objectiu de fomentar l’interès per l’òptica i la física en la nostra societat, i donar suport al sorgiment de vocacions en aquests camps. La present convocatòria va dirigida, en especial, a la promoció d’aquests objectius entre els joves, premiant l’enginy, la innovació i la capacitat artística i de comunicació dels participants i de les imatges presentades.

 La participació està oberta a tothom, i s’hi pot participar en dues categories, una per a fotografies, i una altra per a imatges de microscopia. En cada categoria, s’ha establert:

  • · un primer premi de 1000 euros;
  • · un segon premi de 500 euros;
  • · fins a un accèsit de 250 euros.

Així mateix, s’ha establert un premi de 500 euros per a la imatge seleccionada per votació popular. A més, la Societat Catalana de Física produirà amb les imatges guanyadores un calendari commemoratiu de l’Any Internacional de la Llum.

El termini per presentar-hi imatges estarà obert de l’1 d’agost fins al 15 d’octubre, i la resolució es farà pública en el marc de la Setmana de la Ciència 2014.♦

Podeu trobar més informació a la pàgina del concurs:
http://blogs.iec.cat/scfis/concurs-dimatges-de-fisica-any-internacional-de-la-llum/

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere