Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València adjudica el 99,51% de les 8.520 places que oferia a nous estudiants per al curs 2014/2015

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

2120

La Universitat de València ha cobert quasi totes les places (el 99,51%) de primer curs que oferia per a 2014/2015, en centres propis, en les seues titulacions. Els estudiants que han elegit titulacions de la Universitat de València com a primera opció han estat 16.128 (15.349 l’any anterior), una xifra que confirma aquesta institució com la preferida d’entre totes les universitats de la comunitat autònoma.

 La fortalesa de l’oferta de titulacions de la Universitat de València s’ha traduït en unes elevades notes per a cursar molts dels graus oferits. És el cas, entre d’altres, de Medicina, on la nota necessària s’ha situat en 12,656 en el contingent general, mentre en 2013 va ser de 12,523. És la nota més alta demanada en tot el sistema universitari valencià.

 En Bioquímica i Ciències Biomèdiques, la nota de tall s’ha situat en 12,258 (12,021 en 2013). En Odontologia, la nota és de 11, 981 (11,903, l’any anterior). En Física ha estat d’un 11,894; en Biotecnologia s’exigeix ara un 11,717 (11,53, l’any passat); en Traducció i Mediació Interlingüística (Anglés), un 11,714; i en Farmàcia/Nutrició Humana i Dietètica, un 11,618. 

 La Universitat de València oferia 8.520 places de primer curs en  titulacions de grau i en dobles titulacions. Només s’han deixat d’adjudicar 42 places en tres titulacions. En la resta hi ha llistes d’espera. Destaca Medicina, amb 2.575 persones en la llista. 

 La vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez, ha expressat la seua satisfacció pels resultats de la preinscripció. “Continua augmentant la xifra de persones que volen estudiar ací, i que ho expressen assenyalant, com a primera opció, alguna de les nostres titulacions”. Aquest increment, ha destacat Isabel Vázquez, es manifesta als tres campus i en totes les branques del coneixement. La vicerectora ha remarcat que les anomenades titulacions “de ciències” han experimentat també un augment de la demanda, la qual cosa inverteix la tendència de fa alguns anys.

 Per segon any, la gestió de les llistes d’espera s’efectuarà en tots els casos on-line. 

 Com a novetat important, els qui estan en llista d’espera i estan interessat a obtenir plaça, han d’accedir al portal web de la Universitat de València i confirmar, en cadascuna de les titulacions en les quals estan en llista d’espera, l’interés per continuar en la llista. Així podrà participar en les adjudicacions de plaça de les següents crides.

 La data límit de confirmació per a la primera crida serà el 27 de juliol fins a les 24 hores. En el cas que no es realitze aquesta confirmació, el programa exclourà l’estudiant automàticament dels llistats, amb la qual cosa, l’aspirant perdrà l’opció de ser admés en eixa titulació.

 Les llistes d’espera no són presencials, es publiquen en la web de la Universitat en finalitzar el termini de matrícula dels admesos. És necessari que els aspirants estiguen pendents de les dates de les crides.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere