Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Més de 800 estudiants de la Pompeu Fabra han fet una estada fora durant el curs 2013-2014

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

04

 Un total de 805 estudiants de la UPF de l’àmbit del grau i del postgrau han fet una estada fora de la Universitat durant el curs 2013-2014, a través dels programes de mobilitat de la institució, una xifra que representa un increment d’un 11% respecte als que ho van fer el curs passat, que van ser 726.

 La major part d’aquests estudiants que han fet una estada amb reconeixement acadèmic s’ha desplaçat a universitats europees, en el marc del programa Erasmus (565 estudiants, que representen el 70% del total) mentre que un 25% ho han fet en universitats de la resta del món amb les quals la Universitat té signat un conveni bilateral d’intercanvi.

 Cal remarcar també la participació de quinze estudiants de la UPF en l’Escola d’Estiu Internacional UPF-UCLA, que aquest curs està celebrant la seva tercera edició. Finalment, la UPF complementa la seva oferta d’intercanvis acadèmics internacionals amb les beques Erasmus Pràctiques, de les quals enguany se n’han beneficiat dinou estudiants.

 Quant a les principals destinacions dels estudiants de la Universitat Pompeu Fabra que han viatjat fora, el Regne Unit ocupa la primera posició, seguit a molta distància per Alemanya, els Estats Units, França i Itàlia.

 Els estudiants que han gaudit d’un ajut econòmic és majoritari (arriben al 90%), ja sigui a través dels fons de la Unió Europea (Programa Erasmus), o de fons propis i patrocini, mitjançant les beques següents: Passaport al Món (convocades en el marc de Campus d’Excel·lència Intenacional), Iberoamérica. Santander Universidades, Aurora Bertrana (patrocinades pel Banc Santander) i Fórmula Santander.

Augmenten els estudiants internacionals a la UPF

 Si ens centrem en els estudiants de fora que ha n fet una estada acadèmica a la Universitat, també hi ha hagut un increment respecte a l’any passat, ja que aquest curs han estat 1.552 (23 més que en el curs 2012-2013), amb una durada que ha oscil·lat entre un trimestre i un curs acadèmic complet.

 Més del 60% d’aquests estudiants d’arreu del món s’ha inscrit en el Programa d’Estudis per a Estrangers (863) i en lEscola d’Estiu Internacional (94), mentre que gairebé el 40% restant ha fet una estada acadèmica en el marc d’un intercanvi d’estudiants acordat entre la UPF i la universitat d’origen, entre els quals destaquen els 427 estudiants Erasmus.

 Quant als països de procedència dels estudiants que ha acollit la Universitat, els Estats Units ocupa la primera posició, seguit a molta distància pel Regne Unit, Alemanya, Itàlia i Mèxic.

 Amb aquestes dades, la UPF ratifica la seva orientació internacional com a tret distintiu i es manté en les posicions capdavanteres en internacionalització de la docència, tal i com reflecteix l’edició 2014 de l’ U-ranking, una iniciativa de la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

 Segons aquesta classificació, la UPF encapçala a escala estatal la taula d’universitats amb més estudiants internacionals, elaborada segons l’index Issue-P, que té en compte la productivitat en funció de la dimensió de cada centre. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere