Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’ecòleg nord-americà David Tilman, Premi Ramon Margalef

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ecoleg

La Generalitat ha concedit a l’ecòleg nord-americà David Tilman el Premi Ramon Margalef per ser un “verdader líder” al seu camp i al llarg de la seva carrera científica desenvolupar noves idees que han tingut una influència duradora en la disciplina, ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat.

   El jurat del premi, creat el 2004 i que aquesta edició compleix el seu desè aniversari, ha destacat que “la seva investigació ha obert noves vies d’estudi que han seguit altres ecòlegs, que són els seus fills intel·lectuals”.

   Tilman va desenvolupar un model de la competència pels recursos, demostrant que la biodiversitat és essencial per als ecosistemes estables i productius, i corroborant el valor de la protecció d’espècies en perill d’extinció.

    El jurat recorda que ha investigat sobre els efectes de la biodiversitat en el funcionament dels ecosistemes, incloent l’estabilitat i la productivitat en les invasions de les espècies, un dels temes favorits de Margalef; últimament s’ha centrat en qüestions de sostenibilitat.

   Tilman (Aurora, 1949), que recollirà el premi al Palau de la Generalitat a l’octubre, és titular de la Càtedra Presidencial McKnight en Ecologia, professor de la Universitat de Minessota i de Santa Bàrbara, membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units, i director des del 1992 de l’àrea d’història natural del Cedar Creek Ecosystem Science Reserve.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere