Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

UB: Neix el Barcelona World Race Ocean Campus

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

petit iwc-portuguese-yacht-club-chronograph-volvo-ocean-race-edition-watch-8

La Fundació Navegació Oceànica Barcelona, el Consorci El Far i la Universitat de Barcelona llancen el Barcelona World Race Ocean Campus

La Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB), la Universitat de Barcelona (UB) i el Consorci El Far llançaran a partir de novembre el Barcelona World Race Ocean Campus, una plataforma de cursos oberts basats en les disciplines científiques, humanístiques i tecnològiques que s’apliquen i es desenvolupen a la Barcelona World Race (BWR), primera i única volta al món a vela amb dos tripulants i sense escales. Així ho han acordat en el conveni signat pel rector de la UB, Dídac Ramírez; Maite Fandos, presidenta de la FNOB, i Andor Serra, director general de la FNOB i del Consorci El Far.

Aquest conveni específic s’emmarca en el que ja es va signar l’abril del 2013, pel qual les tres entitats es van comprometre a col·laborar per divulgar el coneixement i el potencial formatiu associat a la BWR.

Els cursos, que es publicaran a la plataforma Canvas Instructure, seran totalment oberts, i la Universitat de Barcelona certificarà els estudiants que ho vulguin —com és habitual en aquest tipus de programes— en col·laboració amb Inlea, entitat especialitzada en aprenentatge virtual.

Coneixement d’alt nivell a l’abast de tothom

Els cursos del Barcelona World Race Ocean Campus seran del tipus MOOC, sigla del terme anglès massive online open course —en català, curs en línia obert i massiu—, un format didàctic adoptat per les principals universitats del món per transmetre el coneixement en forma de continguts en línia d’accés lliure i gratuït. Aquests cursos només requereixen un pagament en cas que l’alumne en sol·liciti una certificació acadèmica.

El Barcelona World Race Ocean Campus neix amb l’objectiu de divulgar amb rigor universitari l’ampli ventall de coneixement inherent a la vela oceànica. El campus començarà amb cinc cursos de les disciplines de Meteorologia, Medicina, Alimentació i Dietètica, Oceanografia i Cronobiologia, amb material ofert en català, castellà i anglès. Els cursos s’iniciaran el novembre del 2014 i finalitzaran el maig del 2015, i cada un tindrà una durada aproximada entre sis i vuit setmanes.

Una iniciativa doblement inèdita

El Barcelona World Race Ocean Campus és una experiència pionera en el món de la vela oceànica. Per a la FNOB significa una prolongació natural del programa educatiu de la regata, que ha estat un referent en la transmissió del potencial formatiu de la vela oceànica en l’àmbit escolar. Amb els MOOC, la FNOB fa un pas més a l’hora de divulgar aquest coneixement en l’àmbit universitari i professional, o de posar-lo simplement a l’abast dels afeccionats a la vela, l’esport, la ciència i la tecnologia.

Per a la Universitat de Barcelona també es tracta d’una iniciativa nova, atès que, encara que està treballant en diferents projectes, el Barcelona World Race Ocean Campus representa els primers MOOC llançats per la institució.

Els continguts s’estan desenvolupant conjuntament entre professors de la UB i el departament educatiu i editorial de la Barcelona World Race, així com amb professorat d’institucions especialitzades, com és el cas de l’Hospital Quirón Teknon o l’Institut de Ciències del Mar del CSIC. Els cursos també incorporaran la col·laboració d’especialistes destacats en cada disciplina.

El Barcelona World Race Ocean Campus es presentarà oficialment el 30 de setembre al Centre d’Interpretació Barcelona World Race.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere