Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Avui comença el “III Encuentro Internacional de Rectores Universia”, a Rio de Janeiro

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

logo

“III Encuentro Internacional de Rectores Universia” es fa a Rio de Janeiro (Brasil), que es converteix en capital mundial de l’Educació Superior. Els dies 28 i 29 de juliol es troben més de 1.200 institucions acadèmiques per debatre sobre el futur i el present de la universitat.

Universia, la xarxa més gran d’universitat de parla hispana i portuguesa, ha organitzat aquesta trobada per analitzar la capacitat de resposta de la universitat davant les demandes de la societat i la projecció de la universitat iberoamericanaen el context mundial.

El Encuentro, el lema del qual és: “La Universidad del siglo XXI: una reflexión desde Iberoamérica”, el va presentar en roda de premsa al novembre passat Emilio Botín, president de Banco Santander i d’ Universia, que va afirmar que “més educació i més universitaris signifiquen un progrés més gran dels països”.

Universia, impulsada per Banco Santander a través de la División Global Santander Universidades, agrupa 1.290 universitats de 23 països, que representen prop de disset milions d’universitaris (docents, estudiants i personal d’administració i serveis). El 2005 es va celebrar la primera edició de la trobada a Sevilla amb l’assistència de 500 rectors; i cinc anys després va tenir lloc a Guadalajara (Mèxic) la segona amb 900 rectors i representants d’universitats iberoamericanes, que van recollir les conclusions a l’‘Agenda de Guadalajara’.

El III Encuentro Internacional de Rectores de Universia culmina amb aquesta reunió presencial dels dies 28 i 29, després d’un procés participatiu de mes de vint mesos de treball i activitats, desenvolupat a internet, en el qual més de 100.000 universitaris han enriquit amb les seves aportacions el debat en directe.

Durant aquests dos dies, rectors d’universitats iberoamericanes i d’altres continents i regions contribuiran a situar l’horitzó i projecció de la Universitat iberoamericana en el context mundial, mitjançant un debat en deu meses diferents sobre els temes: “La universitat avui. Com ens veuen? Com ens veiem?”; “La universitat i els estudiants. Responen les nostres universitats a les necessitats dels estudiants?”; “La universitat i els professors. Què necessiten els professors? Quins docents fan falta?”.

Continuen els temes a tractar: “Organització, govern i finançament. En què hem de canviar?”; “La universitat i les Tic´s. Fins a quin punt ens obliguen a reinventar-nos?”; “Qualitat i renovació dels ensenyaments. Responen a les necessitats socials?”; “Investigació, innovació i transferència. És possible fer un pas endavant?”; “Universitat, societat i medi ambient. Estem compromesos amb els reptes del nostre temps?”; “Universitat i entorn social. Com podem contribuir al desenvolupament de les nostres comunitats?” i “Internacionalizació: quines fites?, a quin ritme? i amb quines estratègies?”

La tecnologia facilita l’aprenentatge i l’ensenyament. En aquesta trobada s’ha desenvolupat una aplicació digital que facilitarà la creació d’una gran xarxa acadèmica d’abast internacional, de comunicació i col·laboració La preparació dels temes i les sessions del encuentro s’ha fet a través d’internet i les xarxes socials. Els rectors assistents a la trobada poden accedir als diferents debats mitjançants tauletes, que es poden utilitzar per a facilitar les activitats i el contacte entre els participants.

La trobada compta amb el suport de Banco Santander a través de la División Global Santander Universidades, que col·labora amb Universia en totes les activitats des de la seva creació, l’any 2.000.♦

Web oficial … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere