Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cervera clou amb èxit la Càtedra Emili Pujol 2014

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

professors2014

  • El Festival omple tots els concerts programats i també gaudeix de bona acollida de públic i crítica el novedós Vila Closa
  • Una primera enquesta als 248 alumnes del curs mostra un nivell alt de satisfacció tant amb els mètodes d’aprenentatge intensiu com amb la plantilla de professors
  • La Fira de Lutiers supera les expectatives i es converteix en l’edició més visitada i concorreguda

 

Durant una intensa setmana, Cervera s’ha convertit en l’epicentre musical de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol gràcies a la 34ª edició de la Càtedra Emili Pujol, una iniciativa múltiple formada pel Festival Internacional de Música, el Curs de Música i la Fira de Lutiers. L’èxit d’aquesta edició es pot mesurar de forma tant quantitativa, com qualitativa, ja que s’han superat clarament els paràmetres de l’any passat en tots els sentits.

El Festival omple tots els concerts i el nou Vila Closa rep l’acceptació del públic

La programació del Festival ha tingut una molt bona acollida per part del públic si atenem a l’alta convocatòria que han registrat tots els concerts. Les 7 sessions musicals han posat el cartell de ple tots els dies i la crítica musical també ha destacat l’alt nivell de totes les audicions. Jaume Cortadellas, un dels directors de la Càtedra, també destaca “les bones sensacions que ha despertat un dels projectes clau del Festival d’enguany: l’obra d’encàrrec sobre el tricentenari “El Sometent” composada per a l’ocasió per Xavier Pagès.

Aquesta nit tindrà lloc el concert de cloenda final amb les diferents orquestres juvenils i de grau superior que s’han format durant el Curs de Música. Tots ells s’uniran en un únic i irrepetible concert. En aquest cas, hi ha programades obres de  P. Casals, J. Serra, C. W. Gluck, G. Fauré i E. Toldrà.

Un altre punt a destacar ha estat l’èxit d’una de les novetats en la programació: el “Més festival: el Vila Closa”; una interessant iniciativa paral·lela. S’ha tractat d’un nou projecte de dinamització del nucli antic de la ciutat on, durant tota la setmana, les muralles de Cervera han reunit diferents concerts a partir d’un petit grup de músics en diferents espais singulars. Segons Jaume Cortadellas, de cara a l’any que ve, aquesta iniciativa “té assegurada la continuïtat i es buscaran fórmules de cara a incentivar-lo encara més”.

Els alumnes del Curs de Música afirmen que repetiran l’any que ve l’experiència

El Curs de Música ha registrat durant aquesta edició un 25% més d’alumnes respecte l’any passat: un total de 248 estudiants procedents de Catalunya, de la resta de l’Estat espanyol i de països com Taiwan, Japó o Corea, a més de Rússia, Alemanya, Andorra o França. Hi ha hagut diferents tipologies de cursos amb el mestratge de dotze instruments diferents (de corda, vent o piano), música de cambra i música simfònica. Enguany, el curs ha comptat amb 31 professors d’alt nivell i de diversa procedència.

Segons Estafania Balcells, codirectora de la Càtedra, “un primer sondeig inicial amb alguns dels estudiants, indica l’alt grau de satisfacció dels participants”. La major part dels alumnes també indiquen que tenen intenció l’any que ve de repetir l’experiència d’aquestes classes intensives amb professors d’alt nivell.

La Fira de Lutiers més concorreguda

En el marc de la Càtedra 2014, el passat dimarts va tenir lloc l’onzena edició de la Fira de Lutiers. Aquesta Fira ha reunit 12 tallers de luteria i 20 lutiers als passadissos de la Universitat de Cervera, els quals han estat un concorreguts per amants dels instruments i curiosos.

Una de les peces que ha despertat més expectació ha estat, sens dubte, el violí A. Stradivarius valorat en 9 milions d’euros. Una altra peça única que s’ha exposat a la Fira ha estat un violoncel manufacturat el 1849 pel lutier Charles Adolphe Maucotel que també té un gran valor ja que va ser tocat pel gran músic francès Pierre Fournier (1906-1986), amb el qual va guanyar dos Grammy al millor disc de música clàssica.

També han tingut una molt bona acollida una de les novetats d’enguany, les visites guiades. Gràcies a aquesta nova iniciativa, un expert ha explicat als interessats els aspectes més destacats de cada instruments que s’exposava.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere