Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Crida als estudiants de periodisme i en general als estudiants creatius

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

jornalist

Com cada començament del curs acadèmic des de LO CAMPUS i des de LO CAMPUS DIARI fem la crida pública als estudiants de comunicació i als estudiants en general a que col·laborin amb nosaltres per elaborar un potent periodisme universitari. Les nostres publicacions tenen les portes i finestres obertes perquè tothom que vulgui dir alguna cosa utilitzi les nostres pàgines, tant de paper premsa com digitals, per arribar a uns lectors que són molt entusiastes i valoren la diversitat d’idees per crear-se la seva pròpia.

Tenim tres novetats amb els lectors: Primer que LO CAMPUS és als quioscos i això vol dir que estem oberts a la ciutadania en general. Segon que LO CAMPUS amb versió digital i LO CAMPUS DIARI com a diari digital, arriben a tots els Països Catalans oberts a totes les comunitats universitàries de parla catalana. I tercer que amb els nostres suplements: Goodbye Institut, LO CAMPUS BARRIS, CLÀSSICA, ER ESTUDIANT i LO CAMPUS MÈDIC arribem a un públic especialitzat més ampli.

En altres edicions la nostra CRIDA ha provocat crítiques per part d’estudiants de comunicació perquè dèiem que els criticàvem. I és veritat els criticàvem i ho tornarem a fer, perquè en moltes Facultats sobretot de periodisme i de comunicació en general, s’imposa en general “l’estudiant funcionari” incapaç de crear res que no sigui passar uns exàmens o treballs obligatoris per obtenir els fabulosos crèdits.

Perquè s’entengui el que volem dir, només reproduïm el comentari final en una entrevista de treball per part d’un directiu d’un diari que feia la selecció : “ …si ens ve un estudiant de periodisme per una feina i detectem que mai es va implicar en qualsevol activitat de les iniciatives de comunicació de la seva comunitat universitària que no fos estrictament les feines a l’Aula, aquest estudiant, aquest futur professional, no ens interessa contractar-lo. Aquest candidat s’ha perdut l’essència del periodisme compromès d’un col·lectiu viu i dinàmic com és l’universitari …”.

Doncs és això el que hem volgut dir sempre: un professional del periodisme i de la comunicació no només es fa a l’Aula, que també, sinó a més participant en tota mena d’iniciatives creatives, que no té que ser la nostra, però també la nostra és un punt potent de creació, informació i debat.

Aquest serà també l’any del salt professional de LO CAMPUS i LO CAMPUS DIARI a l’audiovisual, per tant serà més camp per participar.

Nosaltres no paguem excepte en les ofertes de treball que s’ofereixen cada curs; nosaltres no donem crèdits excepte en aquelles Facultats de comunicació, com de moment alguns professors de la Universitat de Barcelona, que donaran crèdits per haver publicat amb nosaltres; nosaltres només oferim plataformes de premsa perquè de manera transversal, plural i independent qualsevol que vulgui, i tingui una certa qualitat, publiqui. O es constitueixi en “antena de premsa” passant  i valorant tota la informació que es doni en la seva Facultat o Escola universitària, una manera d’exercir de periodista d’agència.

Esperem els vostres articles, els vostres vídeos, les vostres fotografies, els vostres dibuixos i còmics, els vostres escrits de creació literària i sobretot esperem les vostres idees per millorar una premsa universitària que l’hem de fer el més participativa possible. Animeu-vos !!!.♦

redaccio@locampus.cat

redacio@locampusdiari.cat

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere