Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València participa en un projecte europeu sobre promoció de nous talents de música antiga

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

viole_de_gambe_turner

La Universitat de València participarà en el projecte ‘Eeemerging, Emerging European Ensembles’, una iniciativa destinada a la promoció del talent emergent en l’àmbit de la música antiga que es desenvoluparà com a part de Creative Europe, l’actual programa marc de la Comissió Europea per al suport dels sectors de la cultura i els mitjans de comunicació.

La Unitat de Recerca en Economia de la Cultura i Turisme (Econcult), part de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), s’encarregarà d’avaluar l’evolució del projecte juntament amb la Universitat d’Arts de Belgrad i la plataforma ‘La terre est ronde’ de Lió.

El nucli del projecte ho formen Ambronay, un centre de trobades culturals situat en la regió francesa de Ródano-Alps, i altres set entitats coorganitzadores procedents de tot Europa. 

‘Eeemerging’ és un projecte ambiciós i de gran escala que comptarà amb la participació de trenta-set socis internacionals i sis xarxes professionals europees.

L’objectiu de la iniciativa, que durarà tres anys, és augmentar la igualtat en les opcions disponibles per als conjunts joves de música antiga, oferint-los condicions de treball apropiades, recolzant-los en l’organització de gires i concerts i ajudant-los a fer front a la realitat del mercat de la música antiga a Europa. El projecte pretén impulsar la circulació i promoció internacional d’aquests artistes i incrementar el nivell de coneixement sobre aquesta part important del patrimoni musical europeu. 

‘Eeemerging’ és el més recent dels projectes europeus relacionats amb la cultura en els quals Econcult ha participat en els últims anys. El primer d’ells va ser Sostenuto (2009-2012), una iniciativa del programa Med centrada en la promoció de la cultura com a motor d’innovació econòmica i social que està sent capitalitzada actualment a través dels projectes CreativeMed i 3C4Incubators.

Per a Econcult, la participació en aquest projecte de Creative Europe suposa també un pas més en el desenvolupament de la seua línia de recerca sobre el sector musical, que ja inclou treballs sobre les societats musicals, la influència dels ensenyaments musicals en el rendiment escolar i la innovació en la gestió musical. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere