Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València oferta dues assignatures de Sostenibilitat per a tots els seus estudiants

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

sostenible web,6

La Universitat de València oferta, per al segon quadrimestre, dues assignatures de sis crèdits sobre ‘Estudis de Sostenibilitat’, accessibles per a tots els estudiants, tant de grau com de llicenciatura, al llarg del seu període de formació en qualsevol curs. ‘Sostenibilitat, ciència i tecnologia’ s’impartirà al Campus de Burjassot-Paterna; mentre que ‘Sostenibilitat, Cultura i Educació’, al de Blasco Ibáñez.

Aquesta proposta docent s’integra en l’estratègia institucional Campus Sostenible –promoguda pel Vicerectorat de Sostenibilitat i Planificació i aprovada pel Consell de Govern en setembre de 2011– la qual té l’objectiu de fomentar la cultura de la sostenibilitat en tots els àmbits universitaris, és a dir, el formatiu, la investigació, la gestió i les relacions amb la societat.

L’organització i gestió de la docència correspon a l’ERI (Institut Universitari de Recerca Interdisciplinària) de Sostenibilitat. Les classes s’impartiran durant el període de febrer a maig de 2015 i tenen caràcter semipresencial: 14 sessions presencials, activitats docents en línia i utilització de diversos recursos audiovisuals. L’automatrícula es pot realitzar a través del web del Servei d’Extensió Universitària.

La Universitat de València impulsa, un curs acadèmic més, la incorporació de la Sostenibilitat als estudis perquè permet l’oportunitat d’ampliar la formació acadèmica i adquirir competències transversals, complementàries a les que s’inclouen específicament en cada grau i coherents amb el desenvolupament sostenible. Amb la incorporació de criteris de sostenibilitat en la formació acadèmica i professional per al mercat laboral europeu, el currículum també s’acosta a la normativa comunitària de la Comissió Europea i al Pla de Bolonya.

D’altra banda, la vicerectora de Sosteniblitat i Planificació, Clara Martínez, recorda que aquesta proposta docent “implica un pas més en el desenvolupament de l’estratègia Campus Sostenible, amb la qual volem aconseguir que els nostres campus siguen sostenibles i saludables en l’horitzó de 2015, alhora que des d’ells es fomente el compromís, la participació social i les pràctiques alineades amb el comerç just”.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere