Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Blanquerna Salut-URL estrena una tauleta gegant per ensenyar anatomia humana a escala real

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

tablet-anatomia-blanquerna

La Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL incorpora aquesta innovadora taula anatòmica com a eina educativa en els quatre graus de l’àmbit de la salut que imparteix.

La Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-Universitat Ramon Llull ha adquirit recentment una taula de visualització anatòmica interactiva, fabricada per l’empresa californiana Anatomage, que s’estrenarà aquest curs per als quatre graus que s’imparteixen a Blanquerna Salut: Infermeria, Fisioteràpia, Nutrició Humana i Dietètica i Farmàcia (que s’imparteix juntament amb l’IQS). Es tracta d’una taula que conté una col·lecció real d’imatges escanejades amb una gran definició i que s’han obtingut dels fons de la US National Library of Medicine, el “The Visible Human Project“, que ha estat el punt de partida i la base per a tots els softwares de modelització anatòmica.

Aquesta font conté talls transversals a intervals d’1mm, TAC a intervals d’1mm i RMN a intervals de 4mm. L’Anatomage ha seleccionat aquells intervals que proporcionen major informació per a l’estudi de l’anatomia. Encara que els talls originaris són transversals, s’ha fet reconstrucció dels talls sagitals i frontals, i d’aquesta manera és possible fer una secció en qualsevol pla i inclinació, i a qualsevol nivell. Les imatges contenen els dos sexes i models que es poden manipular i personalitzar, rotar i veure’ls des de qualsevol perspectiva, afegint les principals visions en preseleccions o exportant-les a jpg.

Per una altra banda, les pantalles tàctils permeten la manipulació de les imatges, el que proporciona una interacció àgil i intuïtiva. Només amb un dit es pot fer girar el cos, fer un tall transversal o longitudinal a qualsevol nivell i veure quins òrgans o teixits hi ha implicats, es pot seleccionar la visió només del sistema esquelètic, muscular, vascular o nerviós o combinació d’aquests. També es poden visualitzar i estudiar models patològics o d’intervencions quirúrgiques, pròtesis, etc.

Un altre avantatge que té aquest dispositiu és que a partir d’ara ja no seran indispensables les disseccions d’animals de laboratori.

Actualment a EEUU és una eina tecnològica molt estesa però a Europa encara són molt poques les universitats europees que disposen d’aquest aparell i la primera d’Espanya és la que s’inaugura aquest curs a la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere