Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPF acull una conferència ICREA sobre l’origen de la lògica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ICREA-logoGaudi_brain_Burgaleta_0

Del 14 al 16 de setembre diferents espais de la Universitat Pompeu Fabra acolliran la ” ICREA workshop on Baby Logic and related topics “, una conferència internacional organitzada pels investigadors Luca Bonatti , professor de recerca ICREA, i Nicoló Cesana-Arlotti, del Centre de Cognició i Cervell (CBC) de la UPF, i Susan Carey iJean-Remy Hochmann, del Departament de Psicologia de la Universitat de Harvard.

La conferència reunirà psicòlegs, filòsofs, neurocientífics i lingüistes que treballen en el camp de la lògica des de diferents perspectives amb l’objectiu d’explorar les qüestions fonamentals relacionades amb l’estructura de pensament que caracteritza l’espècie humana.

Nous descobriments en cognició d’infants i adults semblen reivindicar l’opinió que les inferències lògiques són fonaments primitius de la cognició humana, independentment de l’idioma. Els nadons prelingüístics tenen intuïcions racionals sobre la probabilitat de futures situacions complexes, sobre la “necessitat” o “impossibilitat” de certs resultats, i sobre els objectius d’altres éssers intencionals i de les seves condicions racionals de satisfacció.

Donada la importància d’aquests descobriments recents es proposa discutir alguns casos fonamentals sobre les habilitats de pensament primerenques.

Entre els participants destaquen Lisa Feigenson, directora del Laboratori de Cognició Infantil de la Universitat John Hopkins o Gergo Csibra, director del Laboratori de Cognició Infantil de la Universitat Central Europea.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere