Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Avui la UdG inicia el nou curs amb una reflexió a l’entorn de l’Educació

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Per primera vegada l’acte comptarà amb la intervenció dels col·lectius d’estudiants, personal docent i investigador (PDI) i d’administració i serveis (PAS)

La Universitat de Girona inaugurarà el curs avui 16 de setembre amb un acte acadèmic obert al conjunt de la ciutadania. Per voluntat expressa del rector Sergi Bonet i amb la intenció que “les diferents veus de la UdG puguin ser sentides en actes amb projecció”, per primera vegada, hi intervindran els tres col·lectius universitaris: estudiants, personal docent i investigador, i d’administració i serveis.

Així mateix, el rector explica que l’acte d’inici de curs ha de propiciar “un temps i un espai per a la reflexió a l’entorn d’un tema d’interès per a la comunitat universitària”. El tema escollit per aquesta ocasió és l’Educació i el conferenciant, el professor de la UdG, Xavier Besalú, de reconegut prestigi en aquest àmbit, i que, segons els rector “farà una conferència brillant perquè és crític i sincer en les seves posicions”.

Amb el títol “La lluita pel significat: redibuixar el terreny de joc”, la lliçó inaugural del professor Besalú desgranarà les funcions de la Universitat com a institució educativa i intentarà desmitificar el discurs públic “catastrofista” tan arrelat en la realitat educativa del nostre país. Segons Besalú, que agraeix al rector que li confiï la intervenció en una data tan assenyalada per a la comunitat universitària, la institució “ha de participar d’una manera molt més activa i valenta en el debat cultural que es dóna en la societat i tornar a fer preguntes importants per descobrir què s’amaga darrera d’alguns conceptes incontestables com ara competències, excel·lència, emprenedoria o innovació”.

El pedagog Xavier Besalú és especialista en didàctica i educació intercultural, la seva investigació es desenvolupa en el Grup de Recerca en la Diversitat, i se centra en l’educació inclusiva, la formació i el desenvolupament professional dels agents de l’educació, i els processos d’escolarització de l’alumnat d’origen africà a Catalunya. Amb anterioritat va fer de mestre d’escola durant 12 anys.

L’acte acadèmic d’inauguració de curs tindrà lloc a l’Aula Magna Modest Prats de la UdG -església de Sant Domènec- al Campus Barri Vell avui 16 de setembre a les 12 h del migdia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere