Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els estudiants universitaris de Catalunya convocaran una vaga si el TC prohibeix la consulta

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

1327663459_1

 

Sis associacions i sindicats d’estudiants universitaris s’han unit en forma de plataforma, #Estudiants9N, per preparar i organitzar un seguit de mobilitzacions si el Tribunal Constitucional (TC) prohibeix la consulta a Catalunya. Els estudiants defensen així el dret a decidir a la vegada que s’organitzen per ”articular la desobediència” perquè ”el referèndum és irrenunciable”. Reclamen així que es compleixi el ”mandat del poble català”. La primera mobilització, que es convocarà de manera immediata tan bon punt es doni a conèixer la prohibició del TC, serà una vaga que s’intentarà estendre als instituts així com fer-ne també partícips als altres col·lectius universitaris com ara els professors.

 

Sis sindicats i associacions d’estudiants universitaris s’han unit en la plataforma #Estudiants9N per preparar i organitzar un seguit de mobilitzacions en cas que el Tribunal Constitucional prohibeixi la consulta sobre la independència de Catalunya. Es tracta de l’AEP (Associació d’Estudiants Progressistes), l’AJEC (Associació de Joves Estudiants de Catalunya), En Lluita, l’FNEC (Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya), el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) i SUMEM. 

Els estudiants defensen així el dret de decidir, i a la vegada, s’organitzen per ‘articular la desobediència’ perquè ‘el referèndum és irrenunciable’. Exigeixen que es compleixi el ‘mandat del poble català’, que és votar per decidir el futur polític del país. 

La primera mobilització, que es convocarà de manera immediata tan bon punt es faci pública la prohibició del TC, serà una vaga que s’intentarà estendre als instituts i fer-ne partícips altres col·lectius universitaris, com ara els professors.

Les entitats volen defensar el dret d’autodeterminació i que la sobirania del poble català serveix per definir un nom model econòmic i social. Des del SEPC, per exemple, es defineix el moviment com un ‘marc de coordinació’ per articular ‘la desobediència’. Així ho ha explicat la seva portaveu, Tura Tusell, que ha estat taxativa: ‘No en tenim prou amb eleccions, el referèndum és irrenunciable’. Des de l’FNEC, Bernat Mallén ha dit que també era important que no només es controlés el govern espanyol sinó també el català, perquè consideren que fer la consulta depèn ‘més de nosaltres que de l’estat espanyol’.

La plataforma no ha donat a conèixer els detalls de les mobilitzacions, i no ho farà públic fins que la resposta del TC sigui oficial, però  ha assegurat que serà tot un cicle de jornades de reivindicació, amb assemblees participatives per sumar el màxim de consens.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere