Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Emerge 2014: nous avanços aplicats a la conservació i restauració del patrimoni

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

zeugma2_0

La Ciutat Politècnica de la Innovació (CPI), parc científic de la Universitat Politècnica de València (UPV), acull, del 22 al 24 de setembre, les jornades Emerge 2014, organitzades per l’Institut de Restauració del Patrimoni d’aquesta institució acadèmica.

Al llarg de tres dies, investigadors, professionals i estudiants de l’àmbit de la conservació i restauració -principalment espanyols, però també d’altres països com Bèlgica, Itàlia i Mèxic- debatran sobre les innovacions tecnològiques més recents en aquest camp. Entre altres qüestions, Emerge 2014 abordarà les últimes fites quant a l’aplicació de l’R+D a la conservació i restauració de pintura mural, retaules, tèxtils, obra gràfica, escultures i patrimoni arquitectònic.

Així mateix, al llarg de les jornades es parlarà també de l’anàlisi i l’examen científic de monuments, objectes artístics i arqueològics, de la gestió del patrimoni o dels vincles d’aquest darrer amb el turisme i la cooperació.

Tècniques nanoelectroquímiques en l’estudi d’obres d’art, bioneteja i BIM per a l’estudi de monuments

En paraules de María Teresa Doménech Carbó, organitzadora de les jornades, “Emerge 2014 pretén ser un fòrum de trobada i debat especialment dirigit a investigadors novells en l’àmbit de la conservació i restauració de béns culturals i patrimonials, en el qual aquests donen a conèixer els seus treballs i intercanvien coneixements i experiències

Entre les innovacions més recents que es presentaran en aquestes jornades, destaca l’aplicació de tècniques nanoelectroquímiques a l’estudi d’obres d’art, tècniques de bioneteja i noves tecnologies BIM (modelatge d’informació de construcció, de l’anglès building information modeling; procés de generació i gestió de dades d’un edifici durant el cicle vital d’aquest) per a l’estudi de monuments.

CEACA 2014

D’altra banda, la CPI acollirà també el dimecres 24 la II Conferència Europea sobre Electroquímica Aplicada a la Conservació d’Obres d’Art (CEACA 2014). Organitzada en el marc del microclúster de VLC/CAMPUS ArcheomLab, en aquesta jornada es presentaran diferents treballs desenvolupats en aquest camp, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.

Entre altres qüestions, s’hi tractaran tant la nanoelectroanàlisi com l’aplicació de la voltamperometria de micropartícules a la conservació i restauració de béns culturals, a més de l’estudi i control del biodeteriorament de materials artístics i arqueològics mitjançant tècniques micro- i nanoscòpiques i de biologia molecular.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere