Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El detingut per l’agressió de 5 persones a Lleida és un estudiant de medicina de la UdL. És un possible reincident per agressió xenòfoba. NOTICIA i OPINIÓ

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

no_racisme

El jove de 21 anys de nacionalitat espanyola i estudiant de quart curs del Grau de Medicina a la Universitat de Lleida (UdL), Alejandro Ruiz, suposat autor dels apunyalaments a cinc vianants dilluns a la tarda, va ser detingut cap a un quart de nou del vespre de dimarts per quatre agents de la Guàrdia Urbana a prop de casa seva a Lleida i va reconèixer ser l’autor dels 5 atacs. Els ferits continuen ingressats a l’Hospital Arnau de Vilanova, evolucionant favorablement de les lesions, i al de la Vall d’Ebron.

 L’agressor s’enfronta a una petició de 3 anys i mig de presó per l’agressió xenòfoba de Logroño

El jove de 21 anys detingut aquest dimarts com a presumpte autor de l’apunyalament de cinc vianants a Lleida s’enfronta a una petició de 3 anys i mig de presó per una agressió xenòfoba que va tenir lloc a Logroño, la seva ciutat natal, el 23 de desembre de 2012. L’escrit del ministeri públic de la capital de la Rioja, sol·licita que es jutgi Alejandro Ruiz, juntament amb un altre noi, tots dos majors d’edat en el moment dels fets, per un delicte de lesions. La fiscalia de Logroño assegura que el detingut a Lleida ja va apunyalar llavors un home colombià a la Rioja amb una navalla de 9 centímetres, en companyia de més persones, mentre cridaven “negre de merda, et matarem”.♦

————————————

OPINIÓ

 Que a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida hi ha extrema dreta tots ho sabem, menys la Degana i el Cap d’estudis. Alguns d’aquests racistes estant en plena sintonia amb metges –supergurus– de l’Arnau que expressen una ideari de dreta radical.

Jo ho he denunciat moltes vegades, perquè aquests intolerants són els mateixos que posen pegues en la llengua catalana a l’Aula i els mateixos que davant el procés del dret a decidir ens insulten. La nostre resposta va ser publicar al  quinzenal digital ”LO CAMPUS 2.0” del 4 de març de 2013 l’article “Gracias por vuestra generosidad con Cataluña” Estudiants de la UdL provinents de la resta de l’Estat fan costat al “Dret a decidir”. El Rector no ens va rebre per parlar del tema, ja no com a periodista que els hi fa terror, sinó jo com a president d’una associació universitària de la UdL. Ara el Rector s’escandalitza.

L’Alejandro el fill de puta que va anar apunyalant gent pels carrers de Lleida no és una anècdota d’un malalt només. Perquè no hi ha cap dubta que està malalt. És tota una filosofia entre universitaris, encara que no apunyalin a ningú.

Ahir al matí abans de la detenció, després d’haver filtrat per part de la Paeria que l’agressor era una persona de pell fosca o sigui un estranger només els hi faltava dir un “moro”, hauríeu d’haver sentit la gent al mercat de Cappont de Lleida: Tothom feia comentaris inequívocament xenòfobs. Ara resulta que és de pell blanca, de Logroño i estudia a la nostra estimada Universitat. ♦  

 Del blog del director de LO CAMPUS DIARI: “DIARI CIVIC. Dietari personal de Joan-Ramon Colomines-Companys”. Dimecres 24 de setembre de 2014. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere