Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

II GeoAlcoi – La Font Roja / UPV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

19792313

El campus d’Alcoi de la UPV et convida a conèixer el paisatge de la Font Roja a través d’un itinerari didàctic i cinc tallers el diumenge 28 de setembre

 

El campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) organitza el pròxim diumenge, 28 de setembre, la segona edició de GeoAlcoi, un itinerari didàctic compost per vuit parades i cinc tallers a través dels quals pretén donar a conèixer als assistents el patrimoni natural del Parc Natural del Carrascar de la Font Roja, un espai natural de gran valor ecològic i paisatgístic.

Sense necessitat d’inscripció i oberta a tot tipus de públic, GeoAlcoi ofereix a més un horari d’inici flexible, que permet als visitants començar el recorregut -d’aproximadament dues hores i mitja (parades i tallers inclosos)- en qualsevol moment entre les 8.30 i les 12.00 hores.

 El Poliesportiu Francisco Laporta, punt de trobada

El punt d’eixida (amb aparcament gratuït inclòs) és el Poliesportiu Francisco Laporta (carretera de la Font Roja, s/n, Alcoi) i el desplaçament es realitza exclusivament amb autobusos disposats per l’organització.

Amb un nivell de dificultat baix i un recorregut aproximat de 2,4 quilòmetres a peu, l’organització recomana, no obstant això, que les persones assistents hi acudisquen proveïdes d’aigua i calçat esportiu.

 El clima, la història, el relleu i la flora, entre altres temes

La temàtica de les vuit parades serà molt variada, i començarà amb “El clima de la Font Roja”, a càrrec de Jordi Payá i Enrique Moltó. A continuació, Gabriel Guillem i Begonya Nebot explicaran la història de la zona, partint des del 1653, any del descobriment d’una imatge de la Mare de Déu que donaria origen a una ermita en honor seu.

Els períodes geològics (Luis Pérez i Raquel Blasco), el modelatge de la Font Roja fruit de l’efecte de l’aigua (Jordi Acosta i Marta Hernández) i els seus materials (Vicente Mañes i José Luis Garrido) seran els següents aspectes que es tractaran, abans de tancar amb les activitats humanes desenvolupades a la zona -carboners, picapedrers, llenyataires, pastors, etc.- (Verónica Quiles), l’estructura geogràfica (Rafael Sebastià i Emilia Tonda) i l’extraordinària biodiversitat (Lluís Sierra i María Corbí), no en va, hi ha més de 922 espècies de plantes registrades a la Font Roja.

 La Font Roja amb els cinc sentits

Juntament amb les vuit parades, els visitants podran gaudir, a més, de cinc tallers gratuïts pensats per a gent de totes les edats, “La Font Roja amb els cinc sentits”, que inclouen dues exposicions que permetran a les persones interessades endinsar-se en els misteris dels boscos i conèixer la bellesa de les seues aigües.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere