Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La URV lidera una xarxa d’universitats per a la docència sobre integració europea i gènere

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

90058141

La Universitat Rovira i Virgili lidera una xarxa d’universitats europees i llatinoamericanes per a la docència sobre integració europea i gènere. La Comissió Europea ha seleccionat el projecte “Equality training network: EU contributions to gender mainstreaming and citizenship, G-NET”.

El projecte consisteix en el disseny i la implementació de cursos sobre la dimensió de gènere en el procés d’integració europea. G-NET és un dels set projectes que ha obtingut finançament a través de la convocatòria Jean Monnet Networks i l’únic liderat per una universitat de l’Estat espanyol.

A més de la URV, també formen part de la xarxa Freie Universität Berlin (Alemanya), Instituto Tecnológico de Costa Rica, la Universidad del Valle de Guatemala, la Universidad Nacional de Rosario (Argentina), la Universidad Católica de Temuco (Xile) i la Universidad Autónoma de Madrid (Espanya).

Els diversos cursos que es crearan i s’impartiran al llarg dels tres anys de durada del projecte en els sis països participants s’adreçaran a diferents públics: professorat universitari, alumnat de secundària i universitari, tècnics i responsables del disseny de polítiques públiques.

El projecte es basa en els instruments de la Unió Europea per a la consecució de la igualtat entre homes i dones, com ara la legislació i les polítiques públiques, i pretén donar-los a conèixer com a principis i bones pràctiques per ser incorporades a les regions d’Amèrica Llatina que integren la xarxa G-NET.

L’equip de professorat que desenvoluparà les activitats de G-NET a la URV són Inma Pastor, Teresa Torres i Francesc Valls, del departament de Gestió d’Empreses; Laura Roman i Víctor Merino, del departament de Dret Públic, i Ana Giménez, del departament de Dret Privat, Processal i Financer.

La URV obté aquest projecte de la convocatòria Jean Monnet Networks després que els darrers tres anys ha liderat un Mòdul Jean Monnet sobre Integració Europea i Gènere, que va finalitzar el curs 2013-2014.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere