Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Més de 150 estudiants europeus se citen a ESADE amb varies multinacionals per resoldre casos pràctics

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 trabajo-equipo

Carles Cros, de Delivering Happiness, i Javier Creus, fundador d’Ideas for Change, han estat alguns dels ponents destacats, que han parlat sobre aspectes importants del mercat laboral actual

 

Estudiants d’universitats com la Università Bocconi de Milà (Itàlia), la School of Business de l’Aalto University (Finlàndia), la Vienna University of Economics and Business (Àustria), laUniversité catholique de Louvain (Bèlgica) o laWHU–Otto Beisheim School of Management(Alemanya), entre d’altres, s’han citat a ESADE durant quatre dies per resoldre casos pràctics reals d’empreses multinacionals de sectors diversos, com Catalana Occident, Gas Natural Fenosa, Zodiac, Galenicum, el BBVA o Volotea, entre d’altres.

Els estudiants, de perfils acadèmics diferents (hi havia estudiants de BBA, de Dret, deprogrames MSc o d’enginyeries), s’han mostrat interessats d’entrar en contacte directe amb les empreses i així conèixer de prop la realitat empresarial, en un context com l’actual, en què adquirir experiència laboral és imprescindible.

Reforçar els vincles acadèmics i empresarials

L’Innovation Quest és un esdeveniment internacional, que durant quatre dies reuneix estudiants d’arreu del món amb l’objectiu de proporcionar a les empreses les solucions millors i més innovadores als casos que aquestes presenten.

Com explica Jordi Sugrañes, membre d’eJoventut, l’equip organitzador d’ESADE, “és un esdeveniment que permet conèixer els alumnes de les millors escoles de negocis del món i veure com treballen en equip”. Així mateix, “és una forma interessant de mostrar una aposta clara per la innovació i pels joves talents que en pocs anys s’incorporaran al mercat laboral, i també per reforçar la relació amb les escoles de negocis i entrar en contacte amb els directius de les empreses que hi participen”.

Ser feliç al lloc de treball

En una de les jornades, s’ha parlat de la felicitat al lloc de treball. Carles Cros, de Delivering Happiness, ha explicat com funciona el seu negoci i com ens podem apropar a aquest model. Delivering Happiness és una empresa que, basant-se en diversos estudis, ha constatat que els treballadors feliços són més productius i més fidels a l’empresa. I “això repercuteix molt positivament en els resultats empresarials”, ha afegit Cros, que proposa als clients que converteixin la felicitat en el model de negoci.

Per la seva banda, Javier Creus, fundador d’Ideas for Change i un dels estrategs i pensadors més innovadors en economia col•laborativa, models de negocis oberts i P2P, ha parlat del “pentagrowth”, els cinc nivells del creixement accelerat –que són “connectar, recopilar, apoderar, permetre i compartir” (en anglès, connect, collect, empower, enable i share)–, els quals es combinen de forma diversa segons l’estructura de cada negoci.

Durant l’Innovation Quest, també s’han organitzat diverses conferències i tallers, que han comptat amb la participació de Lluís Soldevila, que ha parlat de com aplicar l’anàlisi DAFO (debilitats, fortaleses, amenaces i oportunitats) al terreny personal amb vista al futur; Alice Liebrecht i Pedro Clavería, que han tractat de l’evolució del mercat dels cupons online, iHelena Casas, que ha explicat com potenciar la marca personal.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere