Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El procés català a debat a la Universitat de Girona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ac8d6aa4-a542-4a84-8d65-5dd5f9138fe8_b

La Universitat de Girona organitza, del 9 d’octubre al 4 de novembre, unes jornades sobre el procés polític que viu Catalunya. Amb el títol “El procés, a debat. Debats universitaris sobre identitat nacional, el dret a decidir i la independència de Catalunya”, aquesta iniciativa respon a la voluntat de compromís de la Universitat amb la societat.

Per al rector, Sergi Bonet, a més de les seves funcions docents i de recerca, la Universitat “té el deure d’exercir una tercera funció: la participació en la vida social i cultural del seu entorn més immediat”, i és per aquest motiu que es programa un seguit de debats “sobre un dels dos temes que ara mateix centren les preocupacions dels ciutadans: el procés polític del país i la crisi econòmica”, previst per al 2015.

“El procés, a debat” l’integren un seguit de debats i conferències, amb personalitats acadèmiques rellevants de l’àmbit nacional i internacional, que permetran abordar de manera transversal i plural l’anomenat procés català. L’objectiu és fomentar un debat seriós, fonamentat, d’arrel intel·lectual i respectuós amb tos els punts de vista.

El professor Joan Vergés, director del cicle juntament amb el professor Oriol Ponsatí, destaca que l’estructura està pensada per oferir arguments: “La conclusió és el de menys, el que és important és com els ponents hi han arribat.” Per això els ponents posaran sobre la taula, a debat, amb arguments a favor i en contra, les identitats dels pobles, la capacitat de decidir, els tipus de decisions que es poden prendre i si els ciutadans han de ser o no consultats.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere