Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Xerrades sobre l’expedició Malaspina 2010 a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

vaixell

«Aprenent oceanografia tot donant la volta al món» és el títol d’una sessió sobre l’expedició Malaspina 2010 que acollirà l’Aula Magna de la Facultat de Biologia (Avda. Diagonal,  645) el proper dimarts, 7 d’octubre, a partir de les 11 hores.

Malaspina 2010 és una expedició científica de circumnavegació impulsada pel CSIC per avaluar l’impacte del canvi global en l’oceà i estudiar la biodiversitat marina. L’expedició, que va salpar del port de Cadis el 15 de desembre de 2010, ha permès millorar la comprensió sobre els ecosistemes de l’oceà global. Els investigadors Montserrat Vidal i Joandomènec Ros, del Departament d’Ecologia de la UB, van formar part de l’equip científic, integrat per prop de cinquanta grups de recerca de diferents universitats i institucions, que van dur a terme un ampli programa de recerca oceanogràfica i de formació d’estudiants a bord del BIO Hespérides i el Sarmiento de Gamboa. Amb una clara vocació per formar els joves investigadors i potenciar les vocacions científiques, l’expedició va facilitar la participació d’estudiants del màster de Ciències del Mar: Oceanografia i Gestió del Medi Marí (UB-UPC).

La sessió del dia 7 inclou diverses xerrades, en què participaran els experts Carlos M. Duarte, coordinador de l’expedició Malaspina 2010  (IMEDEA-CSIC); Fidel Echevarría, responsable de formació del projecte (Universitat de Cadis); Elisa Fernández Guallart, estudiant de doctorat a l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC); Max Galindo Lorente, doctorand del Departament d’Ecologia de la UB, i Belén González Gaya, doctoranda de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA-CSIC).♦

 Programa … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere