El grup de recerca NEOMA divulga coneixements mèdics en un cicle de conferències a la Casa de Cultura / UdG
“La tardor amb NEOMA” és un cicle de conferències que va començar ahir dedicat a les principals línies d’aquest grup de recerca de la Universitat de Girona. El programa vol transmetre a la ciutadania el coneixement científic en neurotoxicologia, malalties neurodegeneratives, reconstruccions anatòmiques en 3D, anatomia clínica, càncer, anestèsia i dolor.
La Casa de Cultura de Girona acull a partir d’avui el cicle “La tardor amb NEOMA”, una proposta de set conferències sobre les principals línies de treball d’aquest grup de recerca de la Universitat de Girona. L’objectiu és fer arribar a la ciutadania el coneixement científic en cadascuna d’aquestes línies, així com els resultats que s’han obtingut en els darrers anys.
Des d’ahir i fins al 17 de novembre es parlarà sobre neurotoxicologia (conferència que es va donar ahir), malalties neurodegeneratives (13 d’octubre), reconstruccions anatòmiques en 3D (20 d’octubre), anatomia clínica (27 d’octubre), càncer (3 de novembre), anestèsia regional i ecografia (10 de novembre) i dolor (17 de novembre).
Les conferències s’organitzen en una sessió setmanal, dividida en dues parts. En la primera, l’investigador principal de la línia de recerca exposa de manera didàctica el coneixement actual sobre la temàtica de la conferència i els resultats experimentals més rellevants assolits per NEOMA. En la segona part, un expert convidat parla sobre l’aplicabilitat de la recerca de cada tema.
NEOMA, un equip multidisciplinari
El grup de recerca d’Anatomia Clínica, Embriologia, Neurociència i Oncologia Molecular (Neoma) de la Universitat de Girona és un grup multidisciplinari format per professors i investigadors del Departament de Ciències Mèdiques. Els seus objectius són la docència, la recerca, la divulgació científica i la difusió de la recerca a la ciutadania.♦
PROGRAMA … CLICAR AQUÍ