La Universitat Politècnica de València crea l’aula d’empresa HNA, adscrita a l’ETSA
La UPV crea l’aula d’empresa HNA, adscrita a l’ETSA, dirigida per Eva Álvarez i destinada a completar la formació dels arquitectes
El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i el director general de l’Hermandad Nacional de Arquitectos (HNA), José Luis Gómez Aguirre, han signat un acord de col·laboració pel qual queda formalitzada l’aula d’empresa HNA, amb una vigència d’un any prorrogable.
Adscrita a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSA), la seua directora és Eva Álvarez, professora del Departament de Projectes Arquitectònics i membre del Grup de Recerca en Art i Arquitectura Contemporània.
Una mutualitat amb 70 anys d’història
L’HNA és una mutualitat creada el 1944 per a donar cobertura tant als arquitectes com als familiars, en situacions i necessitats especials de protecció. Avui, setanta anys després, l’HNA continua oferint als mutualistes una àmplia gamma de solucions asseguradores en diferents àmbits, com l’exercici de l’activitat professional, la jubilació o la salut, entre altres.
Mitjançant aquest tipus d’iniciatives, l’HNA vol reforçar el seu compromís amb els joves arquitectes i potenciar el valor de la professió i de les persones que l’exerceixen, fent més senzill l’accés al mercat de treball i l’inici de la carrera professional a través d’activitats formatives i acadèmiques, de beques o d’altres accions que s’emmarcaran dins d’aquest nou projecte.
Cursos presencials, xarrades, taules redones, beques i més esdeveniments formatius
En concret, l’aula HNA prestarà especial atenció a aquelles iniciatives que ajuden a completar la formació dels arquitectes, aprofundint en les competències transversals del pla d’estudis, especialment, quant a treball col·laboratiu, lideratge, innovació i creativitat. Per a això, entre altres activitats, l’aula organitzarà cursos presencials d’habilitats interpersonals en matèria de comunicació, entrenament personal (coaching) i desenvolupament personal.
A més, programarà xarrades i taules redones amb arquitectes de prestigi, empresaris i autònoms que puguen traslladar la seua experiència personal o el seu model de negoci; convocarà beques per al desenvolupament de projectes de recerca en l’àmbit de l’arquitectura, i participarà en esdeveniments formatius, d’oci o d’interès cultural que servisquen de trobada als estudiants.
Al seu torn, la mutualitat considera que l’ETSA pot ser un punt de trobada addicional i de formació per a aquells exalumnes de promocions recents que vulguen mantenir el contacte amb altres companys i que demanden un reforç formatiu en aspectes com l’orientació professional, determinades competències o habilitats interpersonals o coneixements bàsics de gestió empresarial.
La UPV assoleix les 30 càtedres i aules d’empresa
Amb aquesta, en són 30 ja les càtedres i aules d’empresa que la UPV té vigents en l’actualitat. D’aquesta manera, formalitza una col·laboració qualificada, àmplia i duradora amb les empreses, per a potenciar les relacions de la UPV amb l’entorn socioeconòmic i incrementar l’oferta d’activitats, en diferents camps del coneixement, dirigida tant a alumnes com a professors.
En aquest sentit, José Millet, director delegat d’Emprenedoria i Ocupació de la UPV, ha assenyalat que aquesta signatura “permet posar a la disposició dels alumnes recursos nous i més finançament perquè puguen dur a terme tot tipus de projectes. Volem que els estudiants estiguen molt presents i obtinguen múltiples beneficis d’aquesta nova aula. En definitiva, volem arribar més lluny en la formació dels nostres titulats sota el guiatge d’una empresa molt important, com és l’HNA”♦