Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El poeta García Montero inaugura avui dilluns en “Claustre Obert” el màster de drets humans de la Universitat de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Montero web,1

El poeta Luis García Montero inaugura avui dilluns el Màster en Drets Humans Democràcia i Justícia Internacional amb una conferència que impartirà en el marc de Claustre Obert, l’espai de debat i reflexió creat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, i el diari El País per a analitzar els temes més rellevants de l’actualitat social, cultural i econòmica.

La conferència, amb entrada lliure, se celebrarà a les 19 hores en l’edifici de la Nau i podrà seguir-se també a través de la televisió de la Universitat (http://mediauni.uv.es/ ) .

Luis García Montero (Granada, 1958) és poeta i catedràtic de literatura espanyola en la Universitat de Granada. És autor d’onze poemaris i diversos llibres d’assaig. Va rebre el Premi Adonáis en 1982 per El jardín extranjero, el Premi Loewe en 1993 i el Premi Nacional de Literatura en 1994 per Habitaciones separadas. En 2003, amb La intimidad de la serpiente, va ser mereixedor del Premi Nacional de la Crítica. La conferència que impartirà el dilluns porta per títol “Palabra, poesía, conciencia”. A continuació se celebrarà un debat, moderat pel vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, en el qual intervindran Consuelo Ramón, directora de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH), Cristina García Pascual, directora del Màster en Drets Humans Democràcia i Justícia Internacional i Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret, Moral i Política i fundador del IDH.

La conferència de Luis García Montero és la primera d’un cicle complementari del màster i obert al públic amb el títol de “Una altra mirada sobre els drets humans”, organitzat pel IDH i el Vicerectorat de Cultura i Igualtat . L’objectiu del cicle, explica la directora del IDH, Consuelo Ramón, “és explicar cada dos mesos amb la intervenció de professionals aliens al món del dret, que s’hagen ocupat de problemes de drets humans (escriptors, periodistes, músics, directors de teatre, de cinema…), per a parlar des de la seua perspectiva de què és el més urgent, el més necessari i com crear opinió en matèria de drets humans”. Després de la conferència de Luis Garcia Montero intervindrà al desembre el raper El Chojin i al llarg de 2015, estan previstes conferències de Juan Diego Botto, Juan Mayorga, David Trueba, Nicolás Castellano i Olga Rodríguez.

El màster i el programa de doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la Universitat de València, la sisena edició de la qual s’inaugura el dilluns, ha rebut la Menció d’Excel·lència del Ministeri d’Educació, que a Espanya només han obtingut huit màsters d’àmbit jurídic. A més, l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València va obtenir una ajuda dins del programa Consolider-Ingenio 2010 per un projecte en el qual participen dotze grups de recerca de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de las Casas de la Universidad Carlos III de Madrid. Va ser la primera ocasió en què un equip format per investigadors pertanyents a l’àmbit jurídic va obtenir una ajuda d’aquest tipus, majoritàriament dirigida a contextos científics allunyats de les Humanitats i de les Ciències Socials.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere