Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Vicent Partal recepta idees, passió i imaginació als futurs periodistes / UPF

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

upf

Vicent Partal, director de Vilaweb, va inaugurar (15/10/2014) el nou curs acadèmic del Grau de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra. La conferència, que duia per títol “La pitjor època per als mitjans però (segurament) la millor per al periodisme”, va tenir lloc a l’auditori del campus del Poblenou i va ser presidida pel director del grau, Carles Singla.

La lliçó es va centrar en els canvis que han patit els mitjans de comunicació amb la innovació tecnològica. Partal va defensar l’existència d’una ” nova dieta mediàtica“, en què la informació es consumeix cada cop més a través del mòbil. Va explicar també que encara s’ha d’inventar “la forma de fer periodisme amb els nous aparells”.

D’altra banda, el fundador de Vilaweb va descriure l’escenari actual com una “oportunitat brutal” per a competir en el mercat comunicatiu. “Ara es pot fabricar un producte a cost zero, però es necessiten idees, passió i imaginació. No es pot ser covard“, va comentar als estudiants. A més a més, va assegurar que la incidència de les xarxes socials permetrà que els periodistes puguin formar-se un nom sense haver d’estar lligats al prestigi dels grans mitjans. 

Partal va parlar també dels canvis en el model de finançament de la professió. “Cada vegada més, les empreses i les institucions estan creant els seus propis mitjans per informar sobre la seva marca comercial i tot allò que l’envolta”, va explicar. Finalment, va afegir que “juntament amb la disminució de la publicitat i la crisi econòmica, aquest és un del problemes més seriosos als que s’ha d’enfrontar el periodisme”

Pioner en periodisme online en català

Vicent Partal va crear Vilaweb, el diari digital en català més antic, en una època en què tot just es començaven a descobrir les possibilitats d’Internet. “Per a mi, va ser l’època més emocionant”, va confessar als assistents. Actualment, el seu portal col·labora amb la UPF en el desenvolupament del projecte Cetrencada, el mitjà multiplataforma realitzat pels estudiants de tercer de Periodisme.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere