Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdG és la universitat pública amb més voluntaris

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Voluntariado

Segons l’informe de la Fundación Mutua Madrileña, elaborat amb les dades que aporta l’Observatorio de la Cooperación Universitaria al Desarrollo (OCUD), sobre una mostra de 60 centres universitaris de tot l’Estat, la Universitat de Girona destaca per tenir més d’un miler d’estudiants voluntaris i més de cent projectes de voluntariat.

La Fundación Mutua Madrileña  ha fet públic recentment el seu informe anual sobre el voluntariat estudiantil en el context universitari estatal. Aquest estudi s’elabora a partir de les dades aportades pels responsables de les àrees de voluntariat i cooperació de la seixantena de centres públics i privats que formen part de l’OCUD.

L’informe destaca que el 56 % de les universitats promou anualment 10 o més programes de voluntariat; d’aquestes, les que en realitzen més, entre 51 i 100, són les universitats de Santiago, Màlaga, Múrcia i Politècnica de Catalunya. D’aquesta manera, la Universitat de Girona és l’únic centre que promou anualment més de 100 projectes de voluntariat, en concret, 108, durant el curs 2013-14.

D’altra banda, són només vuit les universitats que arriben al miler d’estudiants voluntaris: les universitats de Sevilla, Francisco de Vitòria, Barcelona, Politècnica de Catalunya, Màlaga, CEU San Pablo, Múrcia i Girona. En termes relatius, doncs, la universitat pública que acull un major nombre de voluntaris sobre el seu total és la Universitat de Girona amb el 7 % del total dels seus estudiants, mentre que universitats molt més grans, com la Universitat de Barcelona, amb 63.000 estudiants, o la Universitat de Múrcia, amb 38.000 estudiants, mobilitzen un 1,6 % i un 2,6 %, respectivament, del total dels seus estudiants. Només el centre privat CEU San Pablo arriba a mobilitzar el 12 % dels seus estudiants.

En conclusió, tal com subratlla Lorenzo Cooklin, director de la Fundación Mutua Madrileña, les universitats espanyoles segueixen compromeses “amb la seva vocació solidària”.

Per tal d’il·lustrar la transversalitat del programa de voluntariat de la UdG i potenciar així el compromís social de la universitat, l’Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la UdG ha editat un vídeo en el que els estudiants expliquen la seva experiència prenent part en alguna de les Activitats Solidàries del curs 2013-2014.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere