Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

En marxa el primer MOOC sobre traducció automàtica / UPC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

traduccionAutomatica

El curs en línia obert i massiu ‘Approaches to Machine Translation: Rule-based, Statistical and Hybrid’ de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que s’inicia el 22 d’octubre, té com a objectiu oferir una visió àmplia de la traducció automàtica (TA) i ja té més de 400 persones inscrites.

Aquest curs 2014-2015 s’ha posat en marxa el primer MOOC (segons les sigles en anglès de Massive Online Open Courses) a la UPC: Approaches to Machine Translation: Rule-based, Statistical and Hybrid, liderat per la professora Marta Ruiz, del Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions, i s’adreça a enginyers, informàtics i lingüistes. En aquest curs, que s’inicia l 22 d’octubre i té més de 400 persones inscrites, es revisen els paradigmes més importants de la traducció automàtica incloent l’estadístic i centrant-se a donar una visió general de les tècniques i els diferents algorismes.

A més, es presentarà una visió general de diversos enfocaments d’avaluació com ara mesures automàtiques i l’avaluació de la percepció humana i l’avaluació lingüística humana, posant èmfasi en els avantatges i desavantatges de cada mètode. El curs també se centra a explicar com l’estadística i la lingüística es combinen en el desenvolupament i l’avaluació. S’estructura en cinc setmanes de continguts i el desenvolupament i l’avaluació s’iniciarà a partir del proper 1 de febrer de 2015.

Aquest és un dels tres cursos en línia oberts i massius (MOOC) de la UPC que han rebut una dotació de la Generalitat de Catalunya. Els altres dos cursos de la UPC que també van rebre aquest ajut, i que es posaran en funcionament durant aquest curs, a partir de 2015, són Waves and Systems, dirigit per Jordi Romeu, del Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions, i el 3D Entre-printing-ship. Aprende conceptos de creación y gestión empresarial mediante casos de 3Dprinting, encapçalat per Pere Losantos, del Gabinet de Projectes Específics de la UPC i professor de lDepartament d’Organització d’Empreses.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere